Er du for sund til at tabe det genstridige fedt?

Rå kage uden sukker og gluten = fedttab?
                           

Du gør tilsyneladende alt det rigtige, men de sidste kilo vil bare ikke komme af. Du spiser sundt og varieret, og du passer din træning og din søvn. Men vidste du, at din manglende fremgang kan skyldes, at du er for sund?

Følg med i den kommende række artikler på Wonder&Wellness, som afslører de største sundhedsfælder, som forhindrer dig i at tabe fedt.

1. “Sukker- og glutenfri” fælden

Du rører aldrig sukker, og dit hjemmebag er altid glutenfrit. De kager, du spiser, er næsten udelukkende rå - sødet naturligt med dadler og agavesirup.

Men ved du hvad? Kulhydrater er langt hen ad vejen kulhydrater. Glutenfri mel og frugtsukker er en smule “less worse”, end hvedemel og det hvide sukker, - det kan man helt sikkert argumentere for - men de belaster altså stadig din bugspytkirtel.

Overdriver du ovenikøbet fruktoseindtaget, så kan du glemme alt om at få mavedellen væk. Fruktose skaber ikke stigning i blodsukkeret, men flere og flere studier viser, at et stort indtag af fruktose hænger sammen med insulinresistens, hjertekarsygdomme og overvægt. Fruktose viser sig - ligesom almindelig sukker - også at skabe karamellisering i kroppen, hvilket får dine celler til at ældes hurtigere (læs mere om fruktose her)

Synes du, at du har for meget delle, der hænger ud over bukse- eller bh kanten? Så er du blandt 9 ud af 10, der skal have dækket sit kulhydratbehov med grøntsager. (Hint: dit kulhydratbehov er ikke så stort, som du tror!)

Læs resten af artiklen og få løsningen HER.

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


9 kommentarer

Knud Larsen

Hej Anna Fin hjemmeside og god artikel. Som du ved arbejder jeg ret seriøst med at få en sixpack..smiler… Og nu er der blot en lillebitte smule fedt tilbage på maven. Og jeg ser slank ud over hele linien. Jeg taber mig fortsat senest her i juli hvor jeg har tabt mig ca 3 kilo. Jeg træner hver dag. Min primære træning er Cykling på MTB, mindst en time hver dag og gerne to. Derudover løfter jeg frie vægte og så går jeg til bodyflow (en blanding af yoga, tai chi og pilates) Det jeg har erfaret er at jeg ikke bestemmer hvor fedtet skal forsvinde fra min krop. Med andre ord jeg kan ikke punktslanke mig. Så mi filosofi er enkel. Ned i vægt (læs lav fedtprocent) og så forsvinder den lille mavedelle. Hvad mener du om det? Principielt kan man så sige at man i realiteten under et sådant vægttab kan leve af hvad som helst. Naturligvis bør man vælge at spise sundt. Men hvad vil det sige? Det er der jo rigtig mange meninger om fra de såkaldte eksperter. Interessant er det også at Sundhedsstyrelsen ændrer på deres holdning til hvad det vil sige at spise sundt. Hvis man kikker på deres anbefalninger og går tilbage til tiden lige efter krigen vil man erfare at de eks lige efter krigen anbefalede at man skulle indtage sammenlignet med idag ret så store mængder komælk og relaterede produkter. Så det jeg gør er at spise den mad min mor lavede. Altså god nordisk kost. Nu skal det lige siges at hun lavede alt selv og at vi havde en grøntsagshave, med alt i. Grøntsager, buske med bær og frugttræer. Haven var på 2000 m. derudover var der også et stort drivhus med tomater, agurk og meget mere. Sodavand, slik, chips og lign. fik vi kun når det skulle være ekstra fintog det kongelige porcelæn med guldblad kom på bordet. Så det var max et par gange om året. Fastfood fik vi aldrig. Herudover rørte vi os rigtig meget. Jeg kan huske at vi cyklede mindst 30 km når vi ville ud at fiske og 30 hjem. Når vi vile bade cyklede vi også de her tredive km. Så er det egentligt ikke ret så enkelt. Spis nordisk, spis enkelt, drop al mulig fastfood og ha et yderst modrat alkohol indtag. Dyrk motion hver dag i mindst en time. Det er den måde jeg forsøger at leve på og det lykkes ret godt. Hvad siger du kære Anna:)
Læs mere
Læs mindre
Mette Marie

MUMS! :)
Læs mere
Læs mindre
Hej Anna, Synes det er super spændende det du skriver om! Jeg bliver lidt nysgerrig på din kost - kan du evt fortælle hvordan en tilfældig dag ser ud med henblik på din kost?
Læs mere
Læs mindre
Anna Bogdanova

Tak, kære Jeanette! Jeg laver en særskilt blog en af dagene, hvor jeg giver et eksempel på, hvordan min mad ser ud i løbet af en typisk hverdag. Mht. at holde mig fra frugt og brød - så er det ikke et problem for mig længere. Brødet er røget ud af min hverdagskost for længe siden, og frugten har jeg sagt farvel til her for nyligt - pånær små mængder bær i mine salater. For alle, der ønsker at skabe en forandring, kommer der på et tidspunkt et punkt, hvor man er klar til at "hoppe" og ikke se tilbage. Men forud for dét gennemgår man forskellige stadier, for at gøre psyken klar til at håndtere en forandring - så det er ikke så nemt som at sige: "nu skal jeg bare tage mig sammen og droppe frugt og brød". Der er nemlig altid to sider af samme sag - så der er for dig både fordele og ulemper ved at spise frugt og brød. Første step er at blive bevidst om denne ambivalens og derefter forløse den. Samtidigt skal man blive bevidst om, hvor langt man i virkeligheden er fra dér, hvor man allerhelst vil være. Når gap'et er stort nok, så er det dér, at man er parat til at påbegynde forandringsprocessen. Når dét så er sagt - så bruger jeg meget princippet om "what got you here, won't get you there". Det betyder, at afhængigt af, hvor man er på sin forvandlingsrejse, så er der nogle bestemte metoder, der skal tages i brug for at komme videre. Det kan være, at man opnår et solidt vægttab ved at erstatte slik med frugt og nødder. Og på et tidspunkt når man et plateau. Jamen, så er det på tide at overveje, om man skal ændre strategi. Og når man er kommet længere hen i processen og mangler at tabe de sidste par kilo - jamen så er det måske på tide at reintroducere hurtige kulhydrater i sin kost igen - timet rigtigt ift. sin træning. Fordi man efterhånden er blevet så insulinfølsom, at man faktisk stresser sin krop ved at udelukke kulhydraterne. Hver ting til sin tid :) KH Anna.
Læs mere
Læs mindre
Knud Larsen

Glemte.... Følger stadig de anbefalinger du gav mig i sin tid. Dvs at jeg indfører noget nyt i min træning ca hver trejde måned. Det ny er nu bodyflow. En blanding af yoga, tai chi og pilates. Det var smadderhårdt i starten. Og nu er der kommet et nyt program der er endnu hårdere. Det er virkelig godt. Så spiser jeg stadig mange proteiner til morgenmad. Og ellers synes jeg at jeg kan mærke på min krop hvordan jeg skal spise. Eks i sidste uge hvor jeg havde to ret hårde cykleture. En i Holstebro hvor vi var 10 der cyklede i skoven. Og søndag hvor jeg cyklede 50 km. Dagen inden spiser jeg masser af protein. På dagen inden træningen indtager jeg masser af protein om morgenen og masser af kulhydrat op af dagen. Under cykleturen masser af vand og kulhydrat og efter masser af protein. På den måde oplever jeg at jeg restituerer godt. Knud
Læs mere
Læs mindre
Jeanette

Rigtig spændende artikler og tips du kommer med. Stor ros for det! Jeg kan dog ikke lade være med at blive lidt nysgerrig på hvordan du selv spiser i løbet af en dag? Kan du godt holde dig fra frugt, brød etc.
Læs mere
Læs mindre
Mette Marie

Kan man få opskriften på den kage der?? ;)
Læs mere
Læs mindre
Anna Bogdanova

Kære Knud, Måske kan dette være interessant for dig at lære mere om - hvordan cortisol/DHEA ratioen kan have en indflydelse på mavefedtet. Jacob Søndergaard forklarer det super godt her: http://www.jacobsondergaard.dk/2011/07/14/kom-sovende-til-en-sixpack-del-2/ DHEA er vores såkaldte ressourcehormon og forstadie til vores kønshormoner, og det er ret vigtigt ift. at opbygge muskelmasse og tabe fedt. Dets niveauer falder naturligt med alderen, men har man tilført kroppen mere stress (om det så er fysisk, mentalt eller emotionelt), end den har kunne restituere fra, over en længere periode - så daler DHEA niveauerne hurtigere. En række studier viser, at overtræning med kredsløbstræning medfører en stigning i cortisol og fald i DHEA og dermed kønshormoner. Effekten af overtræning med styrketræning er derimod ikke lige så udpræget. Så man kan faktisk godt styre, hvor man forbrænder fedtet på kroppen - hvis man lige får styr på de relevante hormoner. I dit tilfælde, især grundet din alder, vil jeg anbefale dig at lade styrketræningen fylde halvdelen af dit samlede program, aktiv restitution som fx. bodyflow - 1/4 og kredsløbstræning - 1/4. Varigheden af hver enkel session skal ikke overstige 30-40 minutter. Så hellere lave 2 træningspas dagligt af 20-30 minutter, end ét super langt ét. Nu ved jeg jo, at du nyder at bevæge dig - så hvis dét at skære ned på kredsløbstræningen ikke er en mulighed, så skal der helt sikkert støttes op omkring træningsernæring. Fx. er kulhydrater super vigtige lige efter træning, som du selv er inde på - sammen med de rette proteintyper. KH Anna.
Læs mere
Læs mindre
Anna Bogdanova

Mette Marie, here you go: (ADVARSEL: den går lige i kærlighedshåndtagene, så spis med måde ;) ) Bund: blend 4 dl pecannødder (eller valnødder) til mel. Tilsæt 1 dl kokosmel og 3 dl dadler (gerne de friske) og blend sammen. Fordel massen i en bageform og pres det godt sammen. Blend en pose frosne blåbær med 1-2 modne bananer og 100 g cashewnødder + 1 tsk vanilje. Riv noget kakaosmør ned i denne masse og blend godt igennem igen, til du har en tyk creme. Hæld cremen op i tærtebunden, evt. pynt med flere bær ovenpå og stil i køleskabet i en times tid. Frosne jordbær kan også godt bruges :) Velbekomme!
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar