Læsetid: 3 min

Madonna - zero fucks given!

Madonna har altid været kvinden med de største og sejeste armbevægelser. 

Ingen har som hende været så fuldkommen bedøvende ligeglad med, hvad andre tænkte. Til stor, faktisk ufattelig, uerstattelig stor inspiration for alle os andre. 

For ikke så lang tid siden satte hun internettet i brand med sit udseende, da hun præsenterede kontroversielle sangere ved årets Grammy-uddeling (2023).

Hendes tale blev ikke kommenteret, til gengæld blev hendes udseende nedgjort så voldsomt, at hun tog til genmæle på sin Instagram!

“Once again I am caught in the glare of ageism and misogyny.
That permeates the world we live in.
A world that refuses to celebrate women past the age of 45 and feels the need to punish her if she continues to be strong willed, hard-working and adventurous. 

I have never apologized for any of the creative choices I have made nor the way that I look or dress and I’m not going to start.

I have been degraded by the media since the beginning of my career but I understand that this is all a test and I am happy to do the trailblazing so that all the women behind me can have an easier time in the years to come. 

In the words of Beyonce “ You won’t break my soul”.
I look forward to many more years of subversive behavior - pushing boundaries - standing up to the patriarchy - and most of all enjoying my life. 

Bow down bitches!”


Alder skal ikke stoppe os

At der er så mange holdninger til kvinders udseende, efter vi fylder 45 år, er bare én af de kampe, Madonna står op for. 

Ikke bare for sig selv, men for alle os andre.

I det hele taget vil hun ikke finde sig i eller spille efter de "regler", der kan synes at være for kvinder, når de rammer en vis alder. 

Hendes yderst uheldige faldulykke fra en trappe på scenen i 2015 blev fx også tilskrevet hendes “høje” alder – og at hun da burde have aflyst sine Madame X shows i stedet for at dukke op på scenen med en stok at støtte sig til!

“(...) a lot of people have said, ‘Oh, that's so pathetic, I hope she's not still doing that in 10 years’.

I mean, who cares? What if I am? I mean, Is there a rule?

What are you just supposed to die when you're 40?

That's basically what everybody wants people to do.
I think it's stupid.
Put yourself out to pasture?

Why?
Life is long – people are living to be 100 years old – I don't get it.”

- Madonna (Vogue Magazine)

Denne hyldest er til Madonna for hendes 'zero f… given'-attitude.
Hendes insisteren på at være den, hun er og vil være.
Og for hendes kamp mod den ageism, som stadig hersker i stor stil.

Til trods for en hagl af kritik om at være for latterlig, pinlig, ikke vide hvornår man skal trække sig tilbage, prøve for hårdt på at blive ved med at være relevant, søge opmærksomheden…

... så holder hun fast i det, som er Madonnas DNA: at udtrykke sig selv frit, skamløst og UNAPOLOGETIC.

Jeg har dedikeret øvelsen MADAME X til Madonna.
Hvis hun kom i gang med at træne den, ville hun helt sikkert blive endnu stærkere end før sine skader.

Og have energi og mod til at blive med at udtrykke sin kreative side og genskabe sig selv, uanset hvad andre måtte synes om det.
For vi kan faktisk blive ved med at gøre de ting, vi gerne vil og drømmer om, langt op i alderen.

Så lad os smide tallet fra os og ikke lade det være en spændetrøje på vores ambitioner!

Her får du MADAME X
(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle'):

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

Explore my blog

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere