Førstehjælp til, når du falder i med et brag - mød Mette Marie Friis

shutterstock_278961551.jpg

Vi fortsætter serien "Mød din træner", hvor du kan komme tættere på mine dygtige træningsspecialister i Annas Superteam og få deres gode råd med på vejen (interviews udført af journalist Sofie Winther Askgaard). I dag møder du Mette Marie.

Mette Marie Friis er træningsspecialist og coach på Annas Superteam. Hun er også uddannet som psykolog og psykomotorisk terapeut, og hun er trænet i at afkode folk, så hun ved, hvordan psyken spiller en kæmpe rolle for, om man kan få succes med sin træning.

Mette Marie Friis, 42 år, træningsspecialist og coach på Annas Superteam, uddannet psykolog og psykomotorisk terapeut  Bor i Højbjerg.

Her kan du møde hende: som coach på Uimodståelig og træner på 1200x live-hold og 1:1 sessioner.

mette-marie  

 

"Vi skal lære at være sødere ved os selv"

Mette Marie Friis er ikke kun træningsspecialist og coach på Annas Superteam. Hun er også psykolog og psykomotorisk terapeut, og det bruger hun aktivt til hjælpe kvinder med at stresse mindre omkring kost og træning.

Mette Marie Friis opdagede første gang kettlebells for fem år siden, da hun var på en uddannelse i kettlebells, som Anna Bogdanova holdt sammen med sin mand Jacob. Siden har hun ikke kunne slippe de tunge kugler, og hun har været med på alle Annas træningsprogrammer.

"Det, der fascinerer mig ved kettlebells, er, at man kan blive ved med at fordybe sig i teknikken. De bliver ved at være spændende, og det er effektiv træning, hvor man virkelig får noget for pengene," fortæller Mette Marie, der har arbejdet meget med stressramte, og hun vil gerne være med til at påvirke kvinder til at holde op med at træne sig selv halvt ihjel og dræne sig selv for energi.

"Det giver enormt meget mening for mig at være med til at flytte folks tankesæt på det område, at se dem begynde at være mere venlige over for sig selv, og blive stærkere, sundere og slankere i den proces."

 

Tal pænt om dig selv

Hvordan taler du om dig selv? Slår du altid dig selv i hovedet, fordi du ikke får perfekte resultater? Så er du netop én af dem, som Mette Marie som en del af Annas Superteam gerne vil hjælpe.

"Vi skal holde op med at slå os selv i hovedet. Jeg har set folk, som i mange år har forsøgt at tabe sig, og de har en forestilling om, at de bare skal tage sig sammen og knokle mere på. Når det kikser, fordi kroppens overlevelsesmekanismer sætter ind og kroppen kræver hurtig næring, tror de, det er dem, den er gal med. Det er det ikke. Der er en psykologisk og fysiologisk forklaring på det," siger Mette Marie, der som psykolog og psykomotorisk terapeut er meget optaget af, hvordan vi taler om os selv og tænker om os selv.

"Det er klart, at jeg er optaget af, hvordan folk tænker om sundhed, træning og kost, for hvis man kan flytte lidt på det, så giver det på den lange bane en helt anden holdbarhed end et quickfix, der slet ikke tager fat i psyken," siger Mette Marie.  

 

Mettes førstehjælp til, når du er ved at punktere alle dine hjul, når først det ene er piftet lidt...

Jeg henviser ofte til Gillian Rileys *must see* TedTalk, når en deltager på Uimodståelig glemmer sit frie valg og kommer til at spise i trods, fordi der er "nogen", der siger de ikke "må".

Når en deltager trøster sig selv med sødt og nul træning, når de er kede af det, trætte, stressede, sorgfulde eller andre følelser, som kan være svære at rumme, så spørger jeg sommetider, hvordan de ville tage hånd om deres bedste veninde eller datter i den situation.

Om de ville proppe hende med sukker og lade hende alene med følelserne foran Netflix - eller om de ville være sammen med hende, spørge til, hvordan hun har det, måske tage hende med en tur i skoven og servere noget lækker og nærende mad. For at pege på, hvad ægte omsorg er. Det er ofte lettere at mærke, når man tænker på en anden end sig selv. Det plejer at vække genklang.

***

Jeg har også sommetider henvist til TEDTalk "The Sexy Lie" -  for at minde om ikke at bruge for meget kostbar livsenergi på at forsøge at passe ind i et umuligt ideal - og give en forståelse af hvor kraftigt vi som kvinder bliver "conditioned" (hjernevaskede) til at føle at vores kroppe er forkerte.

Også fordi udseende og vægttab ikke er den mest effektive motivation på sigt. Det batter meget mere at træne og spise FOR AT have god energi, humør, søvn, lethed og lyst til bevægelse (og sex). Blandt andet fordi disse parametre bliver påvirket mere omgående/umiddelbart af de valg vi træffer nu og her, men vægttab er mere langsigtet.

 

 

Sådan finder jeg motivationen

"Jeg starter altid med at lave lidt flows. Hvis jeg ikke har så meget lyst til at træne, kan jeg fx starte med at lave øjenøvelser, og for det meste får kroppen mere og mere lyst til at bevæge sig."

 

Min favorit øvelse

Swings. Det er en fed bevægelse, og man træner både koordination, styrke og kondition.  

 

Kunder om Mette Marie:

"At have Mette med på sidelinjen i det her forløb har været en kæmpe hjælp. Hun er altid konstruktiv, positiv og støttende ... samtidig med hun guider mig på rette vej. Hun har lært mig at det ikke behøver være så svært, at småbitte ændringer (som jeg aldrig selv var kommet på) kan gøre en kæmpe forskel, og gøre det meget lettere at følge programmet på mine præmisser. jeg har aldrig oplevet at stille Mette et spørgsmål, hvor hun ikke svarede noget jeg kunne bruge, og det er en rigtig stor støtte i denne proces, at man ved der sidder en vildt kompetent person, som vil en det bedste, i kulissen. Enhver der får Mette som coach er en heldig kartoffel!!" Anja

 

"Mette har ved hendes kærlige, opmuntrende fastholdelse hjulpet mig til at blive opmærksom på vigtigheden ved at være mere kærlig for mig selv. Hun har formået at stille spørgsmål som gør det nødvendigt og tiltrængt at reflektere over både det jeg selv skriver, samt de ting hun spørger mig om. Hun er altid hurtig til at svare, og hendes svar er altid præget af at hun har brugt tid på at svare mig på en måde der er god for mig. Det er meget tydeligt at hun går utrolig højt op i at rådgive på en god og altid opmuntrende måde. Mit indtryk af Mette er at hun har et meget højt fagligt niveau mht træningsteknikker og hvad der er godt at vide. At hun sågar også har en god psykologisk faglighed i kraft af hendes uddannelse er da bare et ekstra plus og en gave til forløbet som i høj grad også handler om dette aspekt. Jeg er vild med hendes forsigtige, men vedholdende og nødvendige måde at få en til at fastholde fokus, samt at få en selv til at nå en konklusion. Ser det lidt som at hun godt ved man er derinde,men at selvom man ikke lige åbner døren når hun banker på, så fortsætter hun bare med at banke på lige indtil man åbner døren. Det er bare så kærligt insistereren så man ved hun er der, men ikke så man løber skrigende bort. Hun har også været medvirkende til at jeg når jeg falder af trænings hesten, ikke smider den ud, men kommer op og i gang igen. Ligeså nødvendigheden i at skalere op eller ned, og at det til tider er nødvendigt at ændre/skalere i mål." Mary

 

"Mette Marie er min dygtige coach på uimodståelig. Hun har holdt styr på tropperne og hjulpet mig med at blive i den rige bane af bassinet, givet mig ros for det der gik godt og hjulpet til at jeg selv kan se hvor der skal roses. Kommet med forlag til forbedringer på en konstruktiv og ikke dømmende måde - især når jeg ikke selv kan komme med forslag til hvilke ændringer jeg kan lave. Hun har lyttet til mine frustationer og fået mig til at se muligheder istedet for begrænsninger. Jeg er glad for at jeg har to måneder mere med Mette Marie og jeg vil nyde at kunne bruge hende til sparring lidt endnu. Det bliver svært at slippe hendes hånd, men jeg har tiltro til at jeg har lært, at jeg kan slippe når forløbet slutter ❤️" Mia

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar