Er du lige så gammel i virkeligheden, som du er på papiret?

1200_AHtest

8 uf af 10 kvinder, som kommer til mig, er ikke. De er ældre. Meget ældre. Det er derfor helt normalt, hvis du synes, det er meget meget svært at tabe de genstridige fedtdepoter og se resultater af din træning (hvis du overhovedet er dér, hvor du har overskud til at træne) i form af pæne muskler. Har du set en dame på 85+ der ikke har flade balder eller er indehaver af en stram talje med antydninger af mavemuskler? (Jo, jo, der er et par damer på 70+ videoer af hvilke, der florerer på nettet - men altså. Kig lige omkring dig, hvor mange spændstige 85 årige kroppe er der i din omgangskreds?).

Årsagen til den fremskredne biologiske alder er, at kroppen er slidt af mange års forskellige stressfaktorer (fysiske, mentale, emotionelle - alt sammen spiller en rolle) og ikke er bygget op igen.

 

Mød Amelie

Se denne unge kvinde på 34 år. Hun er 85+ på papiret. Hendes ressourcer (DHEA, som er et råstof der skal bruges til produktion af vores kønshormoner) er helt i bund. No wonder, hun ikke kan tabe de frustrerende 10-12 kilo for meget, som i øvrigt sidder primært på maven og taljen.

Jeg motionerer og spiser relativt sundt, men det rokker intet på vægten. Det holder den lige. Og jeg spiser kun mellem 1400 - 1600 kcal, det virker jo ikke af meget.

Amelie, 34 år.

 

Med sådan én profil er cirkeltræning, løb og tung styrketræning altså IKKE noget, man lægger ud med for at komme de genstridige kilo til livs. Og for Guds skyld ingen kostplaner.

Fordi så går der max 4 uger, og Amelie ligger ned og ved ikke, hvad der ramte hende. Så nej Amelie, ingen CrossFit. Nej, ingen bootcamps på 4 uger. Nej, ingen lavkulhydrat/lavkalorie diæter.

Første prioritet er at bygge kroppen op fra bunden af.

 


 

En strategi, som vil fylde Amelies depoter op, kunne fx se således ud:
  • 2x15 min. ledmobilitets- og sansetræning (flows) ugen.
  • 3x10 min. styrketræning med øvelser, som rammer hele kroppen og stiller krav til koordination og styrke samtidigt - fx. kettlebell get-ups eller swings.
  • 2x30 min. gåture i frisk luft om ugen.
  • Spis meget mere mad, rigtig mad, uforarbejdede fødevarer - uden at tænke væsentligt meget over forholdet mellem protein/kulhydrat/fedt. Kroppen har brug for genopbygning, så gå efter hvad du har lyst til den pågældende dag. Stol på din krop nu her, den har brug for at føle sig mæt. Det er den eneste måde at få DHEA op på lige nu.

Formål: Gøre kroppen tryg og sænke det forhøjede stressniveau i kroppen (som ovenstående test også viser). Få afbalanceret hjernens signalstoffer, som skaber større fokus og energi. Give kroppen rigeligt med næringsstoffer og nok kalorier. 

Gratis screeningsværktøj

Klik på nedenstående billede for at downloade et simpelt framework, som jeg har udarbejdet sammen med Jacob Søndergaard, som vi underviser vores kursister i på Kettlebell Body Transformation.

Dette redskab kan hjælpe dig med at få et subjektiv billede af, hvordan din hormonelle balance er. Du får også noget mere viden om, hvad DHEA og cortisol er for noget, og hvorfor de er så vigtige for at bygge den krop, du ønsker. KLIK HER:

 

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


3 kommentarer

Anna Bogdanova

God pointe, så burde det være rettet nu :) Ellers kan du klikke HER for 1200-holdet og HER for Kettlebell Body Transformation. PS. Eller var det selve pdf'en du hentyder til? For den fungerer fint her hos mig :)
Læs mere
Læs mindre
Hej Anna Lyder spændende. Hvor får man målt sit dhea- cortisol niveau? Tror jeg har haft en ubelance her- binyretræthed? Jeg har en lang periode kun gået ture, og lavet let let styrke i kort tid. Er de sidste mdr begyndt at løbe, og her de sidste 2 uger begyndt at styrketræne. jeg har savnet det her højintensitet meget- men i tvivl om, om det er for meget? Jeg har intolerance overfor mange madvarer- og været på diæt. ( meget kulhydrat fattigt) Sjovt nok, taber jeg mig ikke. Sidder godt som" bildæk" på hofte og på maven, bh kanten og overarme/ lår. Er 177 og vejer 75 kg. Nogle gode ideer?
Læs mere
Læs mindre
Det her link virker ikke - jeg er ellers meget motiveret :) "Dette redskab kan hjælpe dig med at få et subjektiv billede af, hvordan din hormonelle balance er. Du får også noget mere viden om, hvad DHEA og cortisol er for noget, og hvorfor de er så vigtige for at bygge den krop, du ønsker. KLIK HER:"
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar