Nøglen til succesfuld programmering & min træning: mandag 25.07.2011

Rider på bølgen af solid progression i træningen for tiden. Har vist fundet en vinderstrategi ift. restitution, programplanlægning og ernæringstiming.

Én af de ting, der fungerer rigtig godt for mig lige nu, er at bruge roning som aktiv restitution. Og under dagens ro-træningspas slog det mig, lige præcis hvad hemmeligheden bag succesfuld træningsplanlægning er. Med succesfuld mener jeg, at det skaber en forvandling, der varer ved.

Jeg havde planlagt at ro 6 intervaller af 4 minutters varighed i dag. Og undervejs i hele træningen (lige pånær opvarmningen, hvilken er delen, hvor jeg stadig keder mig) var jeg i flow - tiden fløj afsted, og inden jeg kunne nå at opfatte det, så var det ene interval slut, og det andet, og det tredje... Det lykkedes mig nemlig i dag at finde et tempo, som jeg kunne holde fast i alle de planlagte intervaller.

For det er ingen sag at køre all out i 1-2 første intervaller - og man kan da også godt færdiggøre træningspasset. Men udbyttet bliver mindre, og sandsynligheden for, at det bliver alt for anstrengende til sidst, så man har lyst til at stoppe før tid, er STOR.

Disponerer man derimod sin træning således, at man først reelt set når udmattelse til slut i træningspasset - som jeg fx. også gør i min vægttræning, som oftest er tidsstyret - så får man skabt en succesoplevelse, kroppen husker og kan reproducere og bygge på. Mere om det i de kommende blogs.

Dette gælder både på kort sigt (inden for ét træningspas) og på lang sigt (hele forandringsprocessen). For hvor ofte virker det at give den fuld gas med al den træning og kostvaner lige fra start af?

 

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


1 kommentar

Knud Larsen

Hej Anna Er helt enig med dig i dine bretragtninger. Kan du huske at vi diskuterede det her emne for et lille års tid siden. Jeg hævdede at man skal træne hver dag og det var du ikke helt enig i....smiler.... Men når man træner på den måde som du gør lige nu med eks roning..så får man helt klart de optimale træning.... Lige et eksempel på min træningsuge: Søndag: 50 km på MTB på landevej. Jeg kender ruten i forvejen og ved hvornår det går ned ...lige ud ...og op og hvor meget det går op:) De første 12 km er nemme ....dvs nedad ...lige ud og til sidst lidt op i ca 6 km....Det bruger jeg som opvarmning ...da jeg ved der kommer en meget skrap stigning fra 0 meter til ca 70 meter på ca 1000 meter. Jeg klarer stigning og denne gang med max puls på 161 (sidst var den 189) så går det stejlt ned ren restitution og det er fint for lige om lidt venter den skrappeste stigning på hele turen . Fra 0 meter og til 77 meter. Jeg klarer stigningen, men det gør nas...oppe på max puls (189) hiver efter vejret. Men det er ok for jeg ved at nu går det ned ad et meget langt stykke. Jeg nyder "nedkørslen" på ca. 10 km. Så kommer der et stykke med en lang nem stigning på (ca 10 km). Og så går det lige ud det meste af vejen ind mod Viborg og pulsen ligger på ca 140 .....Jeg ved at jeg er godt øm i benene imorgen Mandag: Let træning. Benene er ømme så leg laver en del yoga og tai chi øvelser i ca 30 minutter. Herefter løfter jeg vægte i ca 30 minutter og slutter af med let cykling i 10 minutter Tirsdag: Bodyflow i 60 minutter Knaldhård træning med høj intensitet. Bodyflow er en blanding af Yoga, Tai Chi og Pilates. Jeg er helt vild med det. Det giver enormt meget styrke, en god balance, og en god koordinationsevne. Alle muskler bliver rørt på mange forskellige måder. Onsdag: MTB kørsel i skoven. Ca 20 km. Det er bare det fedeste og helt ubeskriveligt. Imorgen skal jeg køre sammen med min datter på 18. Det bliver sjovt. Vi er begge vild med at tage billeder. Så vi laver en fotosession undervejs. Og så slutter vi af med at lave pandekager på Trangiaen. Det bliver hyggeligt:) Glæder mig vildt til imorgen. Tager op i træningscenteret og kører lige mandagens program igennem også fra 17 - 18.30 Torsdag: Skal træne med en veninde i Århus. Hun vil gerne at jeg ser de øvelser hun laver. Og så kan hun jo se de øvelser jeg laver med vægte. Fint at man studerer hinandens teknik. Træningstid va 75 minutter. Fredag: Igen en MTB tur i skoven på ca 2 timer og så lige lidt let hyggetræning med bodyflowøvelserne i ca 30 minutter og lidt vægte fra 18-19.. Lørdag.....Meget let træning og indtagelse af masser af protein fra morgenen og resten af dagen og om aftenen en masse kulhydrater, da jeg søndag kl 10 skal køre på MTB med nogen hårde hunde. Søndag: MTB iskoven. Varighed ca 2 timer. Det var en typsik træningsuge for mig. Det jeg gør er at jeg spiser proteinrigt fra morgenen af. Hælder lidt kulhydrater på op af dagen. Og så slutter jeg gerne af med en masse proteiner. Supplerer måske lige med lidt kulhydrater sidst på dagen. Under træningen lytter jeg meget til min krop. Kender den nogenlunde efterhånden. Kender grænserne. Synes det er ok at jeg er øm efter træning. Men vil ikke ha ondt....Jeg ved for eksempel hvornår mine ben syrer til op ad bakkerne. Så kan jeg jo vælge at lade den syre til...eller at geare ned...smiler....vælger som regel at geare ned... Så går jeg meget op i min puls når jeg cykler. Kan godt finde på bare at gi den gas så jeg lægger på 80 % af max....i to timer.... Det fedeste ved at træne er når man går i flow som Anna beskriver det. Men også bagefter. Lige nu er jeg træt i kroppen....men har det viunderligt...er afslappet og har et indre smil på...kan faktisk ikke ha det bedre.... Vh Knud
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar