Nøglen til succesfuld programmering & min træning: mandag 25.07.2011

Rider på bølgen af solid progression i træningen for tiden. Har vist fundet en vinderstrategi ift. restitution, programplanlægning og ernæringstiming.

Én af de ting, der fungerer rigtig godt for mig lige nu, er at bruge roning som aktiv restitution. Og under dagens ro-træningspas slog det mig, lige præcis hvad hemmeligheden bag succesfuld træningsplanlægning er. Med succesfuld mener jeg, at det skaber en forvandling, der varer ved.

Jeg havde planlagt at ro 6 intervaller af 4 minutters varighed i dag. Og undervejs i hele træningen (lige pånær opvarmningen, hvilken er delen, hvor jeg stadig keder mig) var jeg i flow - tiden fløj afsted, og inden jeg kunne nå at opfatte det, så var det ene interval slut, og det andet, og det tredje... Det lykkedes mig nemlig i dag at finde et tempo, som jeg kunne holde fast i alle de planlagte intervaller.

For det er ingen sag at køre all out i 1-2 første intervaller - og man kan da også godt færdiggøre træningspasset. Men udbyttet bliver mindre, og sandsynligheden for, at det bliver alt for anstrengende til sidst, så man har lyst til at stoppe før tid, er STOR.

Disponerer man derimod sin træning således, at man først reelt set når udmattelse til slut i træningspasset - som jeg fx. også gør i min vægttræning, som oftest er tidsstyret - så får man skabt en succesoplevelse, kroppen husker og kan reproducere og bygge på. Mere om det i de kommende blogs.

Dette gælder både på kort sigt (inden for ét træningspas) og på lang sigt (hele forandringsprocessen). For hvor ofte virker det at give den fuld gas med al den træning og kostvaner lige fra start af?

 

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.