Forskellen på middelmådig og kick-ass træning

Giv mig et kvalificeret gæt på, hvad der kan forvandle en middelmådig træning til én der sparker røv, og vind en træningstime med mig, hvor vi giver dit nuværende program et tiltrængt boost (værdi à 1200 kr.)

Se videoen nedenfor og fortæl, hvad forskellen er på sæt 1 og sæt 2 af kettlebell snatch, og hvilket er dem sparker mest røv (bogstavellig talt).

[youtube ySJ73eEa1QQ]

Vægten er den samme. Antal gentagelser er den samme. Tid brugt på træning er den samme. Alligevel er der en væsentlig forskel, som afgør, om hvorvidt du får middelmådige eller vilde resultater af din træning.

Hvad ser du?

Vinderen offentliggøres om 24 timer.

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


15 kommentarer

I workout nummer to spænder du i balderne, derfor går den lige i asen... = en kick-ass workout ;)
Læs mere
Læs mindre
anita dietz lykkegaard

klart nr 2 , både pga vejr trækning. men især pga du spænder i bagen, o du gir et lille stød bag i, (spænder)
Læs mere
Læs mindre
Charlotte P. Slemming

Nr. 2 pga vejrtrækning, og pga det Anders siger, som er dejligt humoristisk. Sejt fundet på. Kh fra Ærø og fra din Millionøse mentor makker.
Læs mere
Læs mindre
Hej Anna, Du bruger hele kroppen - og især benene - til virkelig at få boostet effekten af træningen (det er sæt nr. 2, der er mest effektivt). Kombineret med en fokuseret vejrtrækning er jeg sikker på, at det giver bonus :)
Læs mere
Læs mindre
Mere (krops)bevidst aktivering af åndedræt, core-muskulatur og baller i andet sæt. Mere eksplosive bevægelser - med udnyttelse af kraft fra kroppens kerne, fremfor at bruge centriugalkraften. Smukt! :)
Læs mere
Læs mindre
Sabine Murati

Hej Anna, Fantastisk inspirerende blog du har! Jeg mener at sæt nr. 2 er en 'kick-ass' workout. Du virker fokuseret og stabiliseret omkring din core-muskulatur og har en helt anden fremdrift i hoften end i sæt nr. 1. Kettlebell'en bliver drevet af bevægelse fra kroppens centrum i sæt nr. 2 i stedet for, i højere grad, at blive løftet af armen som i sæt nr. 1. Din vejrtrækning er anderledes i sæt nr. 2, idet du netop er fokuseret omkring mave- og rygmuskulaturen - det er svært at trække vejret ud og ind, når man virkeligt spænder op i muskulaturen, som det ses ved dine eksplosive fremstød. Derfor bliver vejrtrækningen også mere fokuseret i sæt nr. 2. Sæt nr. 2 sparker mest røv, det er mit bud ;-) Mvh. Sabine
Læs mere
Læs mindre
Anna Bogdanova

Hej Jesper. Alle de ting du skriver kunne man sagtens vælge at gøre, og på den måde få mere ud af sit workout, forudsat at man ikke sænker udførelseshastigheden for meget (hvad det så end er). Pointen med at lave bevægelsen med så stor en hastighed som muligt er, at det netop vil øge fyringsfrekvensen til de motoriske enheder der er koblet op til de hurtige fibre (fast twitch). Disse fibre er netop kendetegnet ved, at de kun vokser såfremt man udfører bevægelserne med intentionen om, at det skal være maksimal udførelseshastighed hver gang. Derfor vælger jeg også at stoppe sættet, hvis jeg mærker en markant nedgang i udførelseshastigheden. På den måde kan man få det optimale ud af sin kugle, og dertil tilføre de strategier du selv nævner. Der er efter min mening ingen grund til at ændre på antal gentagelser, kortere pause m.m. før man har styr på udførelseshastigheden. Anna :)
Læs mere
Læs mindre
Anna Bogdanova

Tak for de mange gode bud, I har faktisk alle sammen ramt nogle væsentlige pointer. Derfor har jeg trukket lod blandt jer, der har berørt begge de aspekter, der ligger i svaret. Vinderen er i denne omgang Mette. Send mig en mail på velkommen@annabogdanova.dk, og vi aftaler en tid :) Jeg uddyber lige min forklaring her: Jeg spænder i balderne i begge sæt og bruger også hele kroppen i begge sæt. MEN - det andet sæt er helt klart hårdere, og det er derfor jeg bruger vejrtrækningen mere aktivt. Fordi der er øget krav til stabilisering, mere ilt osv. Det er altså ikke i første omgang vejrtrækningen, der gør træningen mere udbytterig. Vejrtrækning er naturligvis vigtig for at få effekt af sin træning, for du kan træne med en belastning tung nok til at skabe en forvandling i kroppen, når du bruger den specielle form for vejrtrækning, som jeg viser i sæt nr. 2. Det går altså begge veje. Og hvorfor er det andet sæt så hårdere? Fordi jeg tilfører kuglen mere kraft ved at bruge balderne markant mere eksplosivt. Dét gør, at jeg får fat i flere muskelfibre pr. gentagelse, samt rammer en større del af de hurtige muskelfibre, som har størst potentiale for at vokse og give flotte spændstige kurver. Take home message: For at få det maksimale udbytte af din træning, skal intentionen bag hver enkel gentagelse, du udfører, være at flytte vægten så hurtigt som muligt. Men det er kun den ene side af medaljen. Kom tilbage i morgen for del 2 :) KH Anna.
Læs mere
Læs mindre
Sine Funder

Hej Anna Jeg har meget fokus på vejrtrækning i mit arbejde, så jeg lægger selvfølgelig mærke til, at du bruger vejrtrækningen aktivt i 2. sæt. Kroppen er VILD med at trække vejret :-) Og mon ikke det sætter sit præg på træningen..? Tak for alle dine geniale indlæg! Kjærligst Sine
Læs mere
Læs mindre
Rikke Boesgaard

Jeg mener nr 2 er rigtig. Den er mere eksplosiv, dyber ned, og giver en større effekt end nr 1. Jeg håber det er rigtig :-)
Læs mere
Læs mindre
Pia Grøn

Jeg mener nr 2 er rigtig. Der er mere og rigtig vejrtrækning på som er vigtig for at få mest muligt af træningen.
Læs mere
Læs mindre
Sofie Johansson

Hej Anna set nr 2 er rigtigt da du bruger hoften som "snatch" og det giver kraft istedet for kun armen. Man spænder ballerne mer på den måde også og du låser knæne og selvfølge bruger vejrtrækn. mer aktivt. men det hele sidder i høften =)
Læs mere
Læs mindre
Trine Hedegaard

Hej Anna, Mit bud er anden gang er en kick-ass workout, da du på løftet, når du aktiverer musklerne puster kraftfuldt ud gennem munden. Det kunne være fantastisk med en personlig time sammen med dig! God søndag, Trine
Læs mere
Læs mindre
Jesper Sandersen

Hej Anna Hvorfor er det godt at bruge flere kræfter på at udføre samme arbejde? Skulle man ikke hellere vælge en tungere kugle, lave flere reps, have kortere pauser eller tilsvarende frem for at skyde over målet så at sige på hver gentagelse?
Læs mere
Læs mindre
Forbrænd 1200 kcal i timen med en kettlebell

[...] har tidligere skrevet om, hvordan du få maksimalt udbytte af din kugle her, her og her. Du kan læse om en af nøglerne bag succesfuld programmering [...]
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar