Appetitregulering til dage med søvnunderskud

Natten til i går har jeg stort set ikke sovet. Fordi Valentin vågnede hele tiden - og det har ellers ikke været et problem før, og heller ikke i nat. Men jeg er selv udenom det. Jeg blev fristet af en kop stærk sort friskmalet og friskbrygget kaffe, som min kæreste er blevet en haj til at lave. Jeg nød den virkelig - men den var ikke en nat uden søvn værd.

Ud over at gå rundt som en zombie, så ryger min appetitregulering sig en tur hver gang jeg får for lidt søvn (det gør insulinfølsomheden i øvrigt også - ergo vil man lagre kulhydrater som fedt, frem for at bruge dem som energi). Min hjerne tror, der er hungersnød. Jeg har lyst til at spise HELE tiden. Snack, snack, snack. Ikke usunde ting som sådan - men sunde ting i meget store mængder. Kan for eksempel sagtens inhalere en stor pose mandler med rosiner uden at tænke mig om, eller 1/4 glas peanutbutter på skiver af æble.

Det fandt jeg en løsning på i går. Jeg brugte grøntsagsfibrene fra morgenjuicen til at bage brød af - stærkt inspireret af min skønne kollega Eva Torgersens madeksperimenter. Du kan læse hendes blog med super lækre, innovative og sunde opskrifter HER. Eva er i øvrigt også coach på Online Forvandlingsforløb.

Min redningskrans til "hungersnød"
Opskriften på mit (flad)brød fra i går:
  • 1 meget stor skål grøntsagsfibre fra bladselleri, ingefær, squash, agurk og citron
  • 1 stor håndfuld græskarkerner
  • 4 spsk hørfrøkerner
  • 2 spsk kokosfibre
  • 1 tsk. glutenfrit bagepulver
  • 3 æg
  • 2-3 spsk. kokosolie
  • spidskommen og havsalt i rigelige mængder
  • alt mikses sammen og flades ud på en bageplade. Ca. 30 min. i ovnen. Smager fantastisk med smør på.
Med andre ord, er det en ren fiberbombe og næsten gratis at spise. Bortset fra, at man ikke kan spise særlig meget, fordi fibrene fylder hurtigt maven op.

Prøv at lave sådan et brød (som er helt uden mel), så du altid har til de dage, hvor du bare ikke kan lade være med at spise. Om det er lige op til menstruation, op til en deadline, under stress, efter for lidt søvn - det redder dit blodsukker, din fordøjelse og dit humør.  

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


7 kommentarer

Anna Bogdanova

Ja, og så er det pludselig ikke så dyrt at juice længere :)
Læs mere
Læs mindre
Det lyder rigtig lækkert og så er det en god måde at få brugt pulpen på :)
Læs mere
Læs mindre
Orw! Det ser lækkert ud :d
Læs mere
Læs mindre
Celestine

Gud ja! Det var da en god idé at gemme glassene.. Omvendt så er jeg ikke sikker på, at jeg vil mindes om HVOR stort mit indtag egentlig er.. Det er da altid noget at du indrømmede det, problemet er der jo først for alvor når man begynder at benægte, ikke sandt?!;-) Jeg har også måtte holde en pause med den erkendelse, at jeg simpelthen ikke kan administrere at have det i huset. Hvilket også var undskyldningen for at tømme glasset i sidste uge.. For "Hvis jeg havde det i huset ville jeg jo spise det. Så kunne jeg jo lige så godt spise det hele på én gang..." ?! Den der forskydning af fedtsyrebalancen skal der vist ikke kimses af, og jeg må nok fastholde mit minimerede indtag for en stund.. Og den der fra Ninka er FANTASTISK! Tjek evt. www.greenkitchenstories.com for mere i den dur. Fantastisk blog!
Læs mere
Læs mindre
Anna Bogdanova

Haha Celestine, ja - peanutbutter addiction kan være slem. Da jeg flyttede sammen med min kæreste, undrede han sig over, hvor jeg havde fået fat i så mange ens glas, som jeg brugte til opbevaring af te, nødder, urter mm. Jeg måtte inddrømme, at det var peanutbutter glas fra Urtekram, som jeg så flittigt havde samlet på. Der er stadig perioder herhjemme, hvor der ryger 5-6 glas peanutbutter indenbords om ugen. Nogle gange i form af en super lækker opskrift fra Ninka (Kernesundfamilie.dk), hvor man mikser 1 moden banan, 2 spsk. rå kakao og 2 spsk. peanutbutter (og så gange op så til så mange portioner, man nu vil have...). Det smager som rå chokoladekage dej! Jeg har dog lige taget en kold tyrker i denne uge. Ud over at fedtsyrebalancen bliver forskudt ret voldsomt med så store mængder af peanuts (hvilket kan komme til udtryk ved, at man får helt vildt meget skæl), så kan de også indeholde svampesporer og tilføre overflødige østrogenlignende stoffer til kroppen. Så væk med peanuts (og andre tørrede nødder og frugt i kilovis, hehe) og ind med fiberbrød. Fibre hjælper derimod med at få en hel masse brugte hormoner og lign. ud af kroppen.
Læs mere
Læs mindre
Celestine

GE-NI-ALT! Hader de dage! Og den dårlige samvittighed der følger NÅR jeg har indhaleret 1/2 glas peanutbutter med ske (Den øko og sukkerfri, jow jow, meeeen alt med måde....), diverse nødder, tørret frugt og hvad der nu ellers lige kommer indenfor min radius på sådan en dag.. Tak for tippet!
Læs mere
Læs mindre
Genial idé til at få gavn af grøntsags-"affaldet". Skal bestemt prøves i weekenden. Tak for tippet :)
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar