Make it juicy

Make-it-juicy-1

1,5 kg grønt - næsten klar til indtagelse

1,5 kg grøntsager kan tage lidt tilvænning at tygge sig igennem. Og det ligger også et stykke fra de anbefalede 6 portioner dagligt. Men døjer du med uforklarlig træthed, har svært ved at tabe dig og har store fedtdepoter og/eller appelsinhud på lårene/balderne, så har din krop højst sandsynligt brug for markant mere støtte til at rense ud i de miljøtoksiner, som bremser dit stofskifte.

(Har du svært ved at bedømme, om du har brug for støtte i dine afgiftningsprocesser, kan du finde ud af det vha. en BioSignature analyse.)

En nem måde at skrue op for dit indtag af næringsstoffer, er at lave en grøn juice om dagen. Jeg drikker selv mellem 0,5 - 1,5 L grøn juice dagligt (holdt dog en pause under min graviditet, da jeg for det første under ingen omstændigheder skulle afgifte min krop i den periode, men jeg kunne altså heller ikke få nogen rå grøntsager ned uden at få meget stor kvalme).

 

Hvad er en grøn juice?

Der findes mange juiceopskrifter derude, men mange af dem af 80% frugt - og det er fint at starte ud med, hvis du er nybegynder i grønne grøntsager - for det kan være en intens smagsoplevelse at få en juice lavet af 100% grønne grøntsager/bladgrønt. Så intens, at du ikke får lyst til at prøve igen. Men fruktose er ikke altid din ven, derfor vil jeg hellere anbefale, at du fortynder juicen med agurk, kokosvand og/eller max. 1 æble, i stedet for at proppe for mange søde frugt i den.

En grøn juice med størst udbytte kan se sådan ud:

 • 1 pakke bladselleri
 • 1 pakke babyspinat
 • 1 agurk (eller flere - alt efter, hvor meget du vil fortynde smagen)
 • 1 squash
 • 1/2 citron med skal
 • 1 bundt persille (eller anden krydderurt, fx. mynte,
 • evt. frisk ingefærrod, gurkemejerod eller galangarod (kan købes hos en asiatisk købmand)
 • evt. 1 æble
 • evt. kokosvand
- OBS: alle ingredienser anbefales økologiske - eftersom det ikke kun næringsstoffer, men også pesticider, der bliver opkoncentreret i sådan en juice.

 

Hvorfor juice?

 • Fordi manges mave/tarmsystem er så kompromitteret af stress, forurening og uhensigtsmæssige madvaner, at det er svært at optage al den næring, der er i maden i dens oprindelige tilstand. Juice er en meget letoptagelig kilde til næring.
 • Fordi det kan være svært at spise sig til den mængde grøntsager, der gør en forskel for dit stofskifte, din kropssammensætning og din sundhed.
 

Hvad med fibre?

En juice erstatter ikke den normale andel grøntsager i din kost. Det er et supplement, som kickstarter en masse processer i din krop og giver øjeblikkeligt mere energi. Spis du bare stadig 1 portion grøntsager til hvert måltid. Er dit tarmsystem meget udfordret, kan du dog med fordel tage en pause fra grøntsager i den oprindelige form og kun få dem flydende i 1-2 uger - det vil give kroppen ro og tid til at restituere.

Groft er altså ikke altid godt - ikke hvis din krop er meget overbelastet og afgiftningskanaler ikke er velfungerende.

 

Bottoms up! 

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


1 kommentar

Anna Bogdanova

Poster lige lidt feedback fra min skønne klient Sophie, som har integreret den grønne juice som en flydende vitaminpille om morgenen: "Den grønne juice ... den tager bare kegler!!"
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar