Det behøver ikke at være surt...

Billedet lånt fra fastacidrefluxhelp.com

I går var vi inde på, at en udfordret mave-/tarmflora - især for lidt mavesyre - kan give problemer med optagelsen af de essentielle aminosyrer (dele af protein) og næringsstoffer (fx. B-vitaminer og diverse mineraler).

Stressreaktion

Det er en udbredt myte, at hvis du oplever sure opstød, så er det fordi du har for meget mavesyre. Eller, at stress øger produktionen af mavesyre. Sandheden er dog, at i en stresset tilstand, så lukker kroppen ned for fordøjelsen - og dermed også for produktion af mavesyre. Samtidigt, øger kroppen forbrug af en masse vigtige næringsstoffer, bl.a. magnesium - for at håndtere en større grad af belastning på kroppen. En situation, der på sigt - og paradoksalt nok - efterlader dig i en underernæret tilstand. Fordi du bruger flere ressourcer, end du kan bygge op.

Magnesiummangel

Mangler du fx. magnesium (og det gør 99% af alle de klienter, jeg har haft igennem) - vil den lukkemuskel, som forhindrer mavesyren i at stige op i spiserøret - blive sløv, og det kan resultere i sure opstød og halsbrand. Det er altså ikke nødvendigvis, fordi du har for meget mavesyre, men fordi lukkemusklen ikke fungerer ordentligt. (Lidt på samme måde, som hvis man lider af inkontinens. Det skyldes jo ikke, at man producerer for meget urin...). Det er altså ikke en holdbar løsning at indtage syrehæmmende medicin, når årsagen tit kan findes et andet sted, det vil blot forværre fordøjelsesproblemerne. Magnesium udfylder en lang række andre vigtige funktioner i kroppen, som jeg kommer ind på i de kommende indlæg.

I mellemtiden kan du gøre følgende for at forbedre din evne til at optage magnesium:

  • Skær ned på indtag af kaffe og kornprodukter, da de hæmmer optagelsen af magnesium
  • Supplementér med ekstra magnesium i en form, som slutter på -at, fx. magnesium citrat eller aspartat, start gerne med 400 mg (og tag dem sammen med din aftensmad).
  • Har man specielle behov, kan der være brug for en anderledes supplementeringsprotokol - det kan du finde ud af sammen med din BioSignature coach eller en læge med speciale i funktionel medicin.

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


1 kommentar

Er timeglasfigur en luksus?

[...] på kroppens ressoucer og hæmmer optagelsen af dem samtidigt. Det har jeg tidligere skrevet om her og her. Og så er der forurening, der stiller større krav til kroppens næringsstatus, samt [...]
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar