Hvordan har du det med fart? Om at blive bedre til at navigere, når ting går (for) stærkt.

D9CC1340-7BA5-40EB-8F8B-59BC07645583


Nyt program er kommet på vingerne. WINGWOMAN er din billet til topfart, power og lethed. 

Programmet er inspireret af modige, stærke og fantastiske kvinder i luften.

Lige fra Amelia Earhart, som var den første kvinde til at flyve solo over Atlanten i 1932, til vores (indtil videre eneste) danske jagerpilot Line Bonde. 

Men selvfølgelig også af den nye – og meget længe ventede! – Top Gun film, som denne gang også har det feminine islæt med sig ombord på de kraftfulde jagerfly. 

Da jeg hørte, at filmen endelig kommer ud i biograferne, blev jeg straks optaget af de mange kræfter og den adræthed, sådan en jetjager besidder – og hvad det kræver af vores fysik at kunne styre al den power og trodse tyngdekraften, som oppe i luften når op på mange gange det, som den er nede på jorden. 


A Need for Speed!

Jagerpilot eller ej, er der en del områder i din hverdag, hvor du godt kan bruge jagerpiloternes evner.

De fleste mister faktisk evnen til at håndtere fart med alderen.

Ikke så meget på grund af alderen, men fordi der går flere og flere år, hvor vi ikke får opgraderet vores “navigations-software” – altså sanseapparat – og fordi vi mister en stor del af de hurtige muskelfibre, som netop er dem, der får os hurtigt fra 0 til 100… og hjælper os med at bremse pludseligt op igen og kunne gå fra 100 til 0. 

Jeg har en del kunder, som inden vores træning har været utrygge ved at skulle køre i bil på motorvejen, fordi det gik stærkt, og der var mange ting, de skulle holde øje med – eller ved at køre ned ad en grussti på en cykel af frygt for at falde. 

Manglende evne til at forudsige, hvad der kommer til at ske, når vi er i bevægelse, kombineret med frygten for at falde, er en urgammel trussel, som skruer op for alarmberedskabet i nervesystemet på et ubevidst plan.

Vi får ulyst til – eller bliver ligefrem bange for – at bevæge os, vores stresstærskel bliver lavere, og det resulterer i en lang række begrænsninger, når hjernen træder bremsen i bund, for at undgå det, den frygter allermest. 


Den rette kombination af styrke- og sansetræning, som jeg har indlagt i WINGWOMAN programmet, vil gøre dig bedre i stand til at håndtere fart og navigere, når det går stærkt. Både fysisk og psykisk, fordi din hjerne bliver tryg, når den kan stole på, at muskler og led kan bevæge sig frit, og sanserne har styr på, hvad der sker omkring dig. 


Wing woman uden kb


Great Balls (bells) of Fire!

Kredsløbstræning alene gør dig ikke bedre i stand til at håndtere fart. Ja, du får bevæget dig, men mange oplever, at det tager mere energi, end det giver, at det ikke giver de resultater, du drømmer om – eller at de regelmæssigt løber ind i skader. 

Der er brug for både retvisende sansning, grundlæggende styrke (evnen til at overkomme modstand) og power (evnen til at overkomme modstand på kortest mulig tid), samt evnen til at styre den kraft, du udvikler, når du letter – og bliver påvirket af, når du lander (hvilket er 2-4x din kropsvægt!). 

Mangler én eller flere af færdighederne, så vil systemet træde bremsen i bund, hver gang du prøver at sætte farten op. 


Jagerpiloter skal fx også supplere deres konditionstræning med styrketræning, fordi det øger deres evne til at modstå G-kræfterne, der er et udtryk for den acceleration, som de bliver udsat for ved hurtige stigninger eller skarpe sving, og det gør kroppen flere gange så tung. Kredsløbstræning uden styrketræning giver ikke piloterne den samme evne til at modstå G-kræfterne. (Det ved de hos Federal Aviation Administration).  

Når du står, sidder eller ligger ned, bliver kroppen påvirket af tyngdekraften svarende til 1 x din kropsvægt (1G). 

Men skal du en tur i rutsjebanen, kan du opleve påvirkning af op til 4 gange din kropsvægt (4G), hvilket i øvrigt også er den belastning du oplever, hver gang du lander i løb eller hop!

Og en trænet jagerpilot kan altså håndtere helt op til 9 gange kropsvægt (9G). 

Styrketræning tilføjer simpelthen et ekstra beskyttende lag for piloterne, som ikke sker ved kredsløbstræning alene, og det giver god mening for alle at følge det råd, hvis drømmen er at trodse tyngdekraften, fysisk og mentalt. 


Styrketræning, særligt med tunge vægte eller kettlebells, giver dig også en større motor, så du kan generere mere kraft og fart – og når du er stærk, kan du i øvrigt også få meget mere ud af din kredsløbstræning.

WINGWOMAN programmet indeholder øvelser, som vil gøre dig flyvende (løbende / springende) i din hverdag, både når du skal…

…nå bussen, bære på børn eller indkøbsposer, hoppe over forhindringer, kunne klare en tur i rutsjebanen – eller flyve et jagerfly!

Wing woman Med kb


Mit nye program WINGWOMAN vil gøre dig i stand til at håndtere fart. 

Alt fra sneglefart til flyvende fart og alt det indimellem. Ja, selv en tur i rutschebanen! 

Programmet er bygget op af øvelser både med og uden kettlebell og med og uden fart - det gør dig ganske enkelt flyveklar!


WIINGWOMAN vil hjælpe dig med at afdække blinde vinkler, slå bremserne fra, så du får adgang til meget mere power - og selvfølgelig topfart!

Du har nu muligheden for at fange et Early Flight til WINGWOMAN !


WINGWOMAN er klar til takeoff nu - skal du med?

BLIV FLYVENDE!


Håber vi ses ombord.Wing Woman produktbilleder

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar