Hvad dit underliv kan lære af en jagerpilot, så du kan holde til mere hop, løb og fysisk anstrengelse

Hvad dit underliv kan lære af en jetjager, så du kan hoppe, løbe og anstrenge dig fysisk uden problemer

Vidste du, at det kun er 30 år siden, at kvinder fik adgang til uddannelsen til jagerpilot i Danmark. JA! 😳 

Selvom det er mere end 100 år siden, at kvinder fik stemmeret i Danmark… så skulle der altså gå mere end et halvt århundrede til, før vi fik ret til at uddanne os på lige fod med mænd til jagerpiloter (og den første - og foreløbigt eneste! - danske kvindelige jagerpilot blev først udklækket i 2006). Hvorfor?

Ja, der er sikkert mange årsager, men én af dem, som virkelig chokerede mig, var, at man var bange for, at det kunne skade kvinders underliv! Altså at blive udsat for så mange G-kræfter (den belastning, der opstår på grund af flyets accelerationskræfter), som man jo unægteligt gør i sådan en jetjager, skulle kunne gøre skader på kvinders underliv - og dermed deres fertilitet. Påstanden er i øvrigt aldrig blevet dokumenteret, skal det lige siges.

Men helt tilbage i 1893 skrev den dengang anerkendte gynækolog Frantz Howitz bogen “Bidrag til sundhedslære for kvinder”, og første bud i den var, at kvinder skulle holdes væk fra bøgerne (og dermed uddannelse). Hvis de sad for meget stille og brugte hjernen for meget, ville der nemlig ikke komme nok blod til underlivet! 

Siden har man altså prøvet at finde dokumentation for, at den fysiske belastning ved at flyve en F16 skulle kunne skade kvinders underliv, for det skulle de da selvfølgelig skånes for. Heldigvis er den slags fortid - og Danmarks første og eneste kvindelige jagerpilot, Line Bonde, er da også blevet mor. Så’ deeet…

Men helt ærligt… lad os lige tale lidt mere om det underliv der, som er så vigtigt. 

For jeg oplever, at rigtigt mange kvinder ikke tør løbe, hoppe eller sprinte, fordi de er bange for, at de lækker. 

Eller… de antager, at det bare er sådan, dét er – at man lækker, når man dyrker fysisk aktivitet, især efter en vis alder… og så er der ikke andet for end at udstyre sig med et trusseindlæg med ekstra høj sugeevne inden løbeturen. 

Men hey!

Selvom hele 10% af alle kvinder har regelmæssig inkontinens; 20% af kvinder over 75 år oplever det dagligt – og mindst halvdelen af alle kvinder oplever urininkontinens på et tidspunkt i deres liv, så behøver det ikke at forblive en hæmsko.

Der kan faktisk godt gøres noget ved, at du måske går og lækker lidt ved belastning.

Og kvinders underliv kan tåle en hel del mere, end vi tror!


Det handler bare om, at indflyvningen i dén form for træning, som involverer hop, stød, landinger og anden form for anstrengelse, skal foregå på en helt anden måde, end de fleste er vant til.

Og WINGWOMAN, som mit nye program hedder, vil gøre dig flyvende uden besvær eller bekymringer i den retning.  

Mere om løb i næste blogindlæg, i øvrigt, for hvis du…

… går med drømmen om at komme i gang med at løbe

… allerede løber, men gerne vil være hurtigere

… gang på gang har forsøgt at løbe, men bliver stopper af smerter og tyngende fornemmelser 

Så tager WINGWOMAN dig under vingerne og gør dig flyveklar – med alle byggestenene til det fundament, som er alfa og omega at have styr på, før du overhovedet skal begynde at overveje at kaste dig ud i løb eller anden form for sport, hvori løb eller hop indgår. 


KØB PROGRAMMET HER >>>

Wing Woman produktbilleder

PS. Vidste du i øvrigt, at de store kvindelige roller i den oprindelige Top Gun film fra 1986 enten var civile, koner eller kærester? Ganske enkelt, fordi kvinder dengang ikke måtte være jagerpiloter. 

I efterfølgeren, Top Gun: Maverick, som får premiere om få dage, er tiden heldigvis en anden, og kvinder er ikke pr. definition dømt sarte og skrøbelige. Én af de store roller er nemlig en totalt badass kvindelig jagerpilot. 

Callsign: Phoenix!


Kilder: sundhed.dk, Kontinensforeningen, videnskab.dk

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar