"Min krop og jeg er blevet venner" - Mød Linda

jeg-er-blevet-venner-med-min-krop

Linda Boserup Jensen har tabt sig, er blevet stærkere og har færre smerter, men har, vigtigst af alt, lært at lytte til sin egen krop, så hun ikke presser den for hårdt og ender med nederlag.


Stress, træthed, nakkesmerter og dårlig søvn var hverdag

Det er mange år siden, jeg har dyrket regelmæssig motion. Det er blevet til lidt yoga hist og pist, og jeg er startet op på løb mange gange – men er altid gået i stå igen kort efter. Stress, træthed, nakkesmerter og dårlig søvn var en del af min hverdag, mens jeg havde ret godt styr på kosten. Jeg har spist efter bl.a. LCHF og 5:2 og oplevet at tabe mig 20 kilo. Men jeg savnede stadig flere muskler, mere styrke, talje og velvære, og da jeg hørte om Annas Sprød, blev jeg meget tiltrukket af tanken om kun 15-20 minutters træning.


Jeg lyttede ikke til min krop

På min første omgang Sprød tabte jeg en del centimeter og et par kilo, men det vildeste var, at min søvn blev markant bedre, og mine smerter i nakke og ryg forsvandt fuldstændigt. Da jeg kørte programmet igen, begyndte min krop virkelig at ommøblere, og jeg følte mig stærkere, og øvelserne blev lettere. Men jeg havde det ikke lige så godt, jeg var stresset, lyttede ikke til min krop og kom ikke igennem forløbet med samme overskud og smertefrihed.

Da jeg senere kørte Balder uden Buler med stor succes, tænkte jeg, at jeg lige ville prøve Sprød igen – men denne gang valgte jeg at stoppe halvvejs. Min krop var alt for presset, og jeg fik ondt i knæene og havde svært ved at holde kostplanen. Men mens jeg tidligere ville være blevet ved med at presse mig selv, kunne jeg nu se et mønster. Jeg lyttede ikke til, hvad min krop sagde, men krævede langt mere, end den kunne holde til. Det var både et nederlag og en befrielse at beslutte at stoppe min tredje gang på Sprød, men hold da op, hvor er jeg blevet klogere.


Vægttabet blev sekundært. Det vigtigste var at blive stressfri, sund og stærk

Det tog derfor også lidt tid for mig at tage beslutningen om at starte på Annas træning. Men jeg kunne mærke, at jeg var nødt til at gå til det på en anden måde, og jeg var stadig rigtig glad for Annas træning og programmer. Det sjove er, at undervejs i Annas programmer, er vægttabet blevet sekundært for mig og målet om en stressfri, sund og stærk livsstil blevet det vigtigste. Min krop og jeg er blevet ”venner”. Så da jeg efter at have kørt Balder uden Buler faktisk har taget lidt på, gør det mig faktisk ikke noget – hvordan jeg har det, er meget vigtigere.

Jeg har fundet ud af, at jeg har svært ved at holde fast i livsstilen på længere sigt. Det er gået fint med at følge en nedskrevet plan i 3-6-12 uger, men når det bliver hverdag, falder jeg let tilbage til mine gamle vaner. Så nu satser jeg på, at jeg ved at forpligte mig i et helt år lettere kan holde fast på den lange bane. Og til andre kan jeg kun sige:

Spring ud i det, også selvom du tror, at du ikke kan. Det bliver måske ikke perfekt til at starte med, men så må man gøre det, så godt man kan, og lære sin krops signaler at kende på vejen. Det er en fantastisk rejse.


BAGOM Linda Boserup Jensen, 47 år, skolesekretær og terapeut. Mor til tre børn på 13, 19 og 23 år.

Kom med i klubben!

Kopi af Freebie - mail banner

Du lærer at styrketræne hjemme, så du får synlige resultater med blot 1 time om ugen. Teknisk sikkert, effektivt og uden skader - med skyhøj efterforbrænding.

Jeg giver dig mine bedste strategier til et hverdagsvenligt og bæredygtigt træningsflow, som bliver ved med at skabe fremgang og synlige resultater for dig – uden at du nogensinde skal træne til udmattelse.


SE MERE OM MEDLEMSKLUBBEN HER  →


Se også flere videoer med øvelser, viden og tips på min YouTube kanal.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar