Mette slap af med PCO-gener som træthed og uregelmæssig menstruation

Mette-Elmann

Mette Elmann er blevet stærkere, strammere og er sluppet af med PCO-gener som træthed og uregelmæssig menstruation.

Inden jeg fik børn, løb jeg, gik i fitness og dyrkede lidt styrketræning. Det virkede – men som så mange andre endte jeg med at crashe. Samtidig stoppede jeg på mine p-piller, og der kom rod i mine hormoner. Jeg har døjet med uregelmæssige menstruationer og lange cykli, og jeg har fået diagnosen PCO – uden cyster, men med klassiske symptomer som træthed, udeblevne menstruationer og øget appetit. Jeg tog 16 kilo på over fire måneder!

Da mit første barn var 2 år, og jeg var gravid med nummer 2, kunne jeg godt se, at jeg var nødt til at gøre noget. Jeg var aldrig rigtigt kommet i form igen, og jeg vejede 15 kilo for meget. Hvis jeg efter fødslen skulle have mulighed for at komme i form igen, skulle der ske noget. Så kom Uimodståelig ind i billedet. Jeg har tidligere prøvet et par halvhjertede forsøg med Sprød og Skyhøj Forbrænding, men Uimodståelig passede bedre til mig. Jeg kan godt lide, at man har et helt år, så der er mulighed for at komme ind i det stille og roligt – jeg var gravid og havde også et lille barn, så der var ikke så meget tid eller overskud.

Netop tidsfaktoren ved Annas programmer var en væsentlig gulerod for mig, for jeg vidste jo godt, at der ikke bliver mere tid med to børn. Og så kan jeg rigtigt godt lide styrketræning og kettlebells. Det med at stå i timevis på en crosstrainer, det er jo kedeligt! Hvis jeg kan træne noget, der er sjovt OG ovenikøbet spare tid, kan det jo ikke være bedre.

Mit primære mål var at tabe mig og komme i god form. Jeg havde både gammel overvægt og graviditetskilo, jeg gerne ville af med, men da jeg stadig var gravid, var det selvfølgelig mest flows, der var i fokus. De gav mig energi og kræfter til at stå op og arbejde ved mit skrivebord. Min lyst til 'rigtig' mad blev også større, og jeg fik mindre lyst til junkfood og slik. Jeg havde selvfølgelig en periode med pause omkring fødslen, men siden er jeg bare blevet stærkere og mere markeret.


Trænede under hele graviditeten og var hurtigt i gang igen efter fødslen

Jeg var ikke bange for at træne med kettlebells, selvom jeg var gravid. Der var nogle øvelser, hvor jeg måtte nedskalere, fx i split squats. Jeg blev jo tungere og tungere, og i mine swings kom den store mave også i vejen. Det gav lidt begrænsninger, men jeg trænede faktisk helt op til dagen før, jeg fødte! Selvom jeg ikke havde problemer efter min første fødsel, var jeg også meget hurtigere tilbage til mit gamle jeg efter min anden fødsel – der var bare flere muskler og mere styrke.

Det pudsige er, at jeg ikke har tabt ét eneste kilo, men alle spørger, om jeg ikke har tabt mig rigtigt meget! Det har jeg jo ikke, men forhåbentlig har jeg bygget lidt muskler på, og jeg kan se og mærke det på mit tøj. Min menstruationscyklus er i øvrigt også blevet helt regelmæssig, og trætheden er også væk, så jeg har god energi hele dagen. I dag træner jeg i Baldebiksen, og det har virkelig været en øjenåbner for mig, at man kan nøjes med at træne så lidt, hvis man træner regelmæssigt. OG spiser regelmæssigt. Det er vigtigt for mig at få spist ordentlig mad og grøntsager i løbet af dagen, ellers crasher jeg i sukkerskålen om eftermiddagen.

Mit bedste råd til andre er at fokusere på træningen, så kan resten komme efterfølgende. Det kommer næsten af sig selv, for hvis man får trænet regelmæssigt, bliver man også mere sulten efter rigtig mad. Følg træningen, og når det er blevet en god rutine, er det meget nemmere at bygge mere på, uden det hele vælter.


BAGOM Mette Elmann Rasmussen, 27 år, arbejder som revisor. Bor med sin forlovede, og er mor til to børn på 1 og 3 år.


Skal det også være dig?

Kom med på vores eftertragtede online sundhedsforløb med personlig coach og tværfagligt team ved din side hele vejen?

Ideelt til en travl hverdag. Testet på 7.000+ kvinder.

PÅ 12 MÅNEDER LÆRER DU (SKRIDT-FOR-SKRIDT):

√ Sådan træner, spiser og hviler du dig smertefri, skarp, stærk og spændstig – uden at pine dig selv i motionscenter hver uge.

√ Modstå drænende stress, unødvendig ravage i hormonerne og dyk i motivationen – også selvom (og måske endda især NÅR) du har en hektisk og udfordrende hverdag.

√ Lær den bæredygtige vej til et smidigt stofskifte, som er altafgørende for, at du kan flytte dit "setpoint"... (den fordeling af muskler og fedt, din krop helst vil vende tilbage til)

√ Opbyg en solid buffer, så du kan tillade dig at skeje ud, leve livet og slippe den evige frygt for at tage på – selv hvis du i dag er "sådan en, der tager på af at indsnuse duften af friskbagt kage".

√ Du bliver i stand til at skrue op for dit indre drive, din handlekraft og lær at træffe bedre valg for dig selv (jo, du fortjener det).

√ Skrot alle de fjollede regler, restriktioner og regimer, som du (helt uden grund) i årevis er blevet påduttet af fitness- og slankebranchen – og bliv fortrolig med den langt mere selvkærlige Anna Bogdanova-model, som er simpel, naturlig og let at lære, selv hvis du har meget svært ved at følge et program.

√ Vink et sidste (glædeligt) farvel til dit krafthungrende, saft- og energiforladte spejlbillede (og ditto selvbillede) – og sig hej til den udgave af dig selv, som tripper for at træde ud af skyggen.

 

Kom med i klubben!

Kopi af Freebie - mail banner

Du lærer at styrketræne hjemme, så du får synlige resultater med blot 1 time om ugen. Teknisk sikkert, effektivt og uden skader - med skyhøj efterforbrænding.

Jeg giver dig mine bedste strategier til et hverdagsvenligt og bæredygtigt træningsflow, som bliver ved med at skabe fremgang og synlige resultater for dig – uden at du nogensinde skal træne til udmattelse.


SE MERE OM MEDLEMSKLUBBEN HER  →


Se også flere videoer med øvelser, viden og tips på min YouTube kanal.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar