Ugens stærke kvinde - Berit: "Ud af smertehelvede"

Skærmbillede-2017-05-01-18.32.16
"Mange (læger, behandlere) har haft den holdning, at tingene ikke havde nogen sammenhæng.
At min tanke om, at smerterne fra de mange underlivsoperationer (kejsersnit, sprængte cyster, sprængt blindtarm, bughindebetændelse mv.) skulle hænge sammen med smerterne i bækken... og at de tre piskesmæld kunne have sammenhæng med forværring af bækkensmerter og psykiske nedbrud, er jeg bare blevet hånet for.
Men jeg har fået mit liv tilbage - vha bitte små, tilpasset til mig og mit nervesystem vejrtrækningsøvelser, øjenbevægelser, dufte, nik, rul mv - hvor alle andre behandlere har gået meget mere drastisk og voldsomt til værks."


Du skal møde Berit. Et helt igennem fantastisk menneske, som har været udsat for alt, alt for meget prøvelse.

Men hun er et andet sted i dag - et sted, hun ikke havde turdet håbe på, at hun nogenside vil komme.

Du får hendes historie direkte fra hende.

(Og her kan du også se hende i et kort dokumentar-afsnit: Episode 1, spor 1 "Ondt i kroppen". )

"Jeg har en lang historik af over 11 års varighed med kroniske smerter i...

 • hoved (trigeminus neuralgi),
 • nakke (tre piskesmæld),
 • ryg,
 • bækken (svær bækkenløsning i anden graviditet),
 • underliv (opereret syv gange for sprængte ovariecyster, opereret for sprængt blindtarmsbetændelse, efterflg. alvorlig bughindebetændelse, fået to børn ved kejsersnit, opereret for arvæv),
 • knæ (opereret for ødelagt menisk, korsbånd og brusk),
 • hypermobilietssyndrom,
 • overvægt,
 • ødelagt søvn (enten ikke-eksisterende eller spoleret af mareridt)
 • samt stress og depression.

Jeg havde hidtil forsøgt alverdens løsningsmuligheder...

 • ortopædkirurger
 • reumatologer
 • 16 forskellige fysioterapeuter
 • kiropraktorer
 • zoneterapeut
 • healer
 • kinesiolog
 • biopat
 • smertepsykolog
 • psykoterapeuter
 • Rygcenteret i Middelfart
 • Reumatologisk Klinik, Riget
 • Smertecenteret, OUH
 • pilates
 • svømning
 • mindfulness
 • øvelser fra Fys
 • akupunktur
 • smertestillende medicin
 • nervemedicin
 • antidepressivt medicin

Jeg har følt, at alle muligheder var afprøvet og troede, at jeg skulle leve sådan resten af livet (jeg er 38).

I svære perioder har jeg sågar overvejet at slutte livet selv, da det bare har været FOR hårdt.

Ikke bare for mig selv, men også for familien, som har været med i hele mit cirkus og alt hvad dertil hører af frustrationer, hysteriske udbrud, hukommelsessvigt, koncentrationsbesvær, umådelig træthed osv.


FØR alt væltede ned over mig, var jeg en glad, frisk og aktiv pige.

Jeg dyrkede gymnastik på højt plan... jeg var efterskolelærer, bl.a. med undervisning i gymnastik fem dage om ugen.

Jeg havde et barn på to år; en selvstændig mand, der arbejdede 80-100 timer om ugen; en stor ejendom at holde ude og inde, og stadig overskud til at sidde i forældrebestyrelsen, være frivillig træner, bage kage til arrangementer, ..... you name it...

Så kom første piskesmæld og derefter anden graviditet, hvorefter det hele væltede ned over os.

(Alt det, jeg beskrev ovenfor)

- og jeg kunne dårligt vippe med en stortå, førend der OGSÅ var noget galt med den.

Jeg gik ind i dørkarme, væltede ting og kunne ikke færdiggøre påbegyndte sætninger.

Som sendt fra himlen, fik jeg information om Anna og hendes principper og forløb.

Og jeg har således været med på Annas træning forløbet det sidste år, og havde fra start helt utrolig meget "minus på kontoen".

Som en anden beskriver: " i 3.kælder".

Oveni kom der to operationer til i løbet af de første tre måneder af Uimodståelig-forløbet, og jeg tænkte at det nok ikke kunne lykkes...

At uheldene nok ville blive ved med at regne ned over mig, og jeg aldrig ville få en smertefri krop.

MEN! Jeg tog fejl.

Jeg er ikke 100% smertefri endnu. Men jeg er fri af:

 • kørestol,
 • krykker,
 • bækkenbælte,
 • glidelagen i sengen,
 • smertestillende medicin,
 • manuelle behandlinger,
 • hokus-pokus mv.


Jeg har vha. vejrtrækningsøvelser, små øjenbevægelser, dufte, nik, rul mv. fået mit liv tilbage.

Det lyder fuldstændig vildt, og det ER det også!

Men mine omgivelser kan se og mærke det på mig, og jeg har fået SÅ meget mere ud af det end "blot" færre smerter (hvilket i sig selv er langt over forventet).

Vi har ikke været skånet for uheld og sygdom det sidste år (igen) -

- men jeg tackler udfordringerne på en helt anden måde end tidligere, da der også er rykket ved det psykiske og mentale, og mit mantra er blevet:

"Man kan ikke slukke for mørket, men man kan skrue op for lyset"


Så, det KAN lade sig gøre at komme ud af smertehelvedet og få livet tilbage.

 • Start med at sove,
 • drik 2-3 liter vand
 • plej kroppen med protein, grønt og de anbefalede kosttilskud,
 • og lav så flows hver eneste dag - eller bare en enkelt vejrtrækningsøvelse og øjenøvelse, så er man igang.

Brug coachen!

Skriv, hvordan du har det, hvordan øvelserne påvirker dig, send videoer, billeder og tilbagemeldinger.

Du får så utrolig meget igen.

Jeg er med et år mere, fordi jeg først er ved at komme op i "stueplan" og nu kan begynde at bygge min krop op.

Indtil nu er den blevet repareret, men den kan blive stærkere, strammere, mindre, flottere.

Og allervigtigst: så kan den bruges i en travl hverdag i et liv, der skal leves NU, og ikke først om mange år!"  


Og her beskriver Berit, hvorfor måden, vi har arbejdet med hendes udfordringer på, har virket - når nu ikke så meget andet har virket før.


Berit sendte mig også et regnestykke hun har lavet.

Før Annas træning:

 • Fysioterapi/osteopati: 404,- pr. gang. I gennemsnit 1 gang om ugen =1.616,-/md.
 • Smertepsykolog: 1.000,- pr. gang, ca. 2 gange om måneden = 2.000,-/md.
 • Medicin: Pamol (300 stk=75,-) 8 stk/dag = 60,-/md. Ibuprofen 600 mg (250 stk = 115,-) 4 stk/dag =55,-/md. Baklofen 10 mg (50 stk = 59,-) 2 stk/dag =71,-/md. Gabapentin 600 mg (100 stk = 228,-) 3 stk/dag =205,-/md. Citalopram 30 mg (98 stk = 504,-) 1 stk/dag =154,-/md. Gemadol 50 mg (20 stk = 59,-) =177,-/md.Medicinforbrug i alt = 722,- kr/md.
 • Selvmedicinering: Chokolade (Marabou 70% 1 Pl= 20,-) =300,-/md. Pepsi max (1,5 liter = 18,-) =180,-/md.TOTAL= 4.818,- kr. (Så er der sgutte noget at sige til, at pengene har føltes små...!!!)Nu:
 • Nul fys/osteopati
 • Nul psykolog
 • Nul medicin, men kosttilskud i stedet: Magnesium M3: (120 stk = 179,-) 2 stk/dag = 90,-/md. Fiskeolie O3: (120 stk = 249,-) 2 stk/dag = 125,-/md. B-vitamin Omni-B-active: (120 stk = 189,-) 1 stk/dag = 48,-/md. C-vitamin Bio-C: (120 stk = 169,-) 1 stk/dag = 42,-/md. D-vitamin D3: (120 stk = 119,-) 1 stk/dag = 30,-/md. Multivitamin Omnimin Pure: (360 stk = 399,-) 1 stk/dag = 33,-/md. Probiotika Symbioflor: (180 stk = 235,-) 1 stk/dag = 40,-/md. Kosttilskud i alt = 408,-/md.
 • Meget begrænset forbrug af chokolade: (1 plade om ugen = 80,-/md.)

TOTAL: 488,- kr. 

Jeg sparer desuden brændstof til behandling ved Fys og psykolog samt de utallige lægebesøg/smerteklinik/rygcenter!  


Det er IKKE hokus pokus vi laver i En Stærk Sag!

Jeg og hele mit team er uddannet hos Z-Health performance - som har en banebrydende tilgang til, hvordan man arbejder med smerter, skader, skavanker og øget sundhed & performance, med afsæt i den nyeste forskning inden for smerter og nervesystemets påvirkning på hele kroppen. 

Derudover har vi i vores tværfaglige team ekspertise inden for fysioterapi, fysiologi, sygepleje, lægevidenskab, psykologi.

Vi ser på HELE dig - og arbejder med små livsstilsjusteringer hele vejen rundt; med én fast kontaktperson og regelmæssige konferencer i teamet - så vi hele tiden har overblik og detaljeret indsigt i DIN specifikke case.


Jeg har skrevet en artikel om, hvordan vi arbejder med smerter - som forhåbentligt kan give dig en større forståelse for, hvad smerter er, og hvordan vi kan arbejde med dem lige her: "Smerter der vender tilbage - dét skal du vide, og dét kan du gøre".

 

> Er du i tvivl, om vi kan hjælpe lige netop DIG i rammerne af vores 1-årige Uimodståelig forløb?

Så skriv til os på support@annabogdanova.dk med din historik og hør, hvad den bedste løsning for dig ville være.  

Jeg håber, vi får mulighed for at arbejde sammen - ellers vil vi gøre vores bedste for at henvise dig videre i den rette retning.

KH Anna.  

Kom med i klubben!

Kopi af Freebie - mail banner

Du lærer at styrketræne hjemme, så du får synlige resultater med blot 1 time om ugen. Teknisk sikkert, effektivt og uden skader - med skyhøj efterforbrænding.

Jeg giver dig mine bedste strategier til et hverdagsvenligt og bæredygtigt træningsflow, som bliver ved med at skabe fremgang og synlige resultater for dig – uden at du nogensinde skal træne til udmattelse.


SE MERE OM MEDLEMSKLUBBEN HER  →


Se også flere videoer med øvelser, viden og tips på min YouTube kanal.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar