Ugens stærke kvinde - Jette: "Både min krop og mit hoved får noget godt ud af denne her træning"

Jets

I samarbejde med journalist Sofie Winther Askgaard laver vi løbende en række interviews, som bringer dig tættere på Ugens Uimodståelige, som vi er inspirerede og stolte af.

I dag møder du Jette, der under Annas træning har skruet ned for forventningerne til sig selv og derigennem har vundet energi og overskud til de ting, der før skabte et forventningspres.

***

Jette Lønberg-Frank har været nede med stress flere gange, før hun begyndte at træne med kettlebells. Hun løb lidt, kom i motionscenter og gik lange ture med hundene, og kosten var faktisk sund, men søvnen haltede, og det lykkedes aldrig at være konsekvent med træning. Da Jette hørte om det første forløb med Annas træning i 2016, valgte hun at springe til.

"Jeg ville i bedre form, og jeg ville gerne styrketræne, for jeg har nemt ved at få muskler, og jeg kan godt lide at træne tungt. Jeg valgte Annas træning, fordi jeg følte mig tryg ved den holistiske tilgang. Min selvdisciplin er ret høj, men jeg har en tendens til at stresse og ikke give mig selv ro. Her kan jeg lægge min kontrol hos Anna og coachene, og der er sat god tid af, så jeg ikke skal stresse over at få resultater på tre måneder," fortæller Jette, der dog i starten havde det svært med ikke at måtte løbe ved siden af træningen.

Jette vil helst gøre det hele på den halve tid – og gerne helt perfekt – så hun har før tabt sig ved at løbe meget og tælle kalorier, men hun er i løbet af det sidste år på Uimodståelig nået frem til, at det slet ikke er det, det handler om.

"Forløbet med træning og kost har faktisk ikke været det hårdeste for mig. Den anden dag fortalte en bekendt mig, at hun havde tabt otte kilo på bare nogle uger. Ved at tælle kalorier. Jeg har ikke rigtigt tabt nogen kilo, og et kort sekund blev jeg fristet, men så måtte jeg minde mig selv om, at det handler om at få både krop og psyke med. At der er en grund til, at jeg ikke vælger den vej, for det har jeg gjort så ofte før, og det ender altid med, at jeg bliver udmattet og giver op," fortæller Jette, der ganske rigtigt ikke har tabt sig på Uimodståelig, men hun kan sagtens se og mærke, at hun er blevet fastere om armene, taljen og bagdelen. Og, ikke mindst, så har hun holdt fast i sin træning.

"Jeg har trænet fire gange om ugen, med mindre jeg har været syg. Og jeg har sat det hele i skema, så det kan lade sig gøre i en travl hverdag. Jeg står op tirsdag og torsdag klokken halv seks, så jeg kan træne, inden de andre vågner, og så træner jeg i weekenden," siger Jette, der også sover mere end før og kan mærke, at energiniveauet er helt anderledes.

"Før kunne jeg allerede om morgenen tænke på, hvornår jeg kunne gå i seng og sove igen. Jeg følte jeg mig ofte bagefter med både arbejde, gøremål i huset og så videre. Nu sover jeg mere, og jeg har meget mere overskud og er mere klar i hovedet. Jeg stiller ikke samme høje krav til mig selv, men har i stedet både hovedet og kroppen med hele vejen. Derfor har jeg heller ikke været stresset i det her skoleår – jeg har ellers haft lige så travlt, som jeg plejer," fortæller Jette, der er så glad over at have fundet en træning, der ikke udmatter – eller piner – hende. Og hun har ingen planer om at stoppe med sine kettlebells eller begynde at løbe igen.

"Min strategi er at holde mig til denne her træning. Jeg kan mærke, at hvor jeg før skulle piske mig selv til at træne, så er det her meget mere mig. Det er både min krop og det mentale, der får noget godt ud af det. Jeg glæder mig faktisk til at træne!"


BAGOM Jette Lønberg-Frank, 40 år. Arbejder som folkeskolelærer. Gift og mor til to børn på 5 og 8 år. Bor i Herning. Har fulgt Uimodståelig siden maj 2016.


JETTES BEDSTE RÅD

"Tålmodighed. Det er det lange seje træk, det her, man smider ikke otte kilo på to uger, men man kan til gengæld holde ved på lang sigt. Derfor starter man også med små lette øvelser, så man ikke bliver skadet. Og brug endelig din coach – det er jo det, de er der for."


KOMMENTAR FRA JETTES COACH (METTE MARIE)

"Jette har fra starten haft en høj disciplin og har næsten FOR samvittighedsfuldt overholdt planen – også når hendes krop egentlig havde brug for pauser.

Mange meget viljestyrede, pligtopfyldende personer vil overhøre kroppens signaler og behov for at overholde planen. De skal lære i stedet at overhøre planen, når kroppen har brug for noget andet.

I Annas regi indgår det faktisk i planen, at man skal overhøre den, frem for at overhøre kroppens signaler og behov. Det kan tage lidt tid at få under huden, hvis man er meget pligtopfyldende og måske perfektionistisk. Det er imidlertid et meget vigtigt aspekt at integrere, hvis indsatsen skal være holdbar på længere sigt – i stedet for at man synker sammen af træthed, når man endelig har gennemført en plan til punkt og prikke og kørt sig selv over i processen. Så opbygger man en barriere for igen at nærme sig træning og sunde vaner, fordi kroppen forbinder det med en trussel mod ligevægten.

Det giver bedre resultater at arbejde med kroppen og ikke imod den. Det kræver, at man udvikler en tillid til kroppen og sin egen evne til at tolke signalerne og handle selvkærligt på dem. Det er en proces fra at være ydrestyret (af en plan eller andres forventninger) til at blive indrestyret (af egne behov og ønsker).

Jette havde allerede mange sunde vaner ved forløbets start, så vi har arbejdet med at justere de detaljer, som har stor effekt, så Jette kan få størst muligt udbytte af sin omhyggelige indsats. Når Jette først har fået øje på disse, har hun været hurtig til at justere og give slip på mindre uvaner. Samtidig har vi også arbejdet med at optimere træningsteknik og dermed udbyttet af hver eneste gentagelse og træningssæt.

Jette har holdt tæt kontakt under hele forløbet og delt små og store succeser og udfordringer, så det har været let at få en fornemmelse af, hvor der skulle sættes ind for at skabe de holdbare vaneændringer. Indstillingen om at ”hårdere er bedre” er lige så stille forduftet til fordel for nydelse og et stressniveau under kontrol. Jette nyder både træningen og dens effekt. Gradvist har hun ændret sin indstilling til kroppen, og hun er i højere grad blevet sin egen bedste ven – også foran spejlet.

De billeder, som Jette tog af sig selv ved forløbets start, har spillet en væsentlig rolle som feedback på Jettes indsats og den fælles strategi. Da Jette var ved at miste modet, fordi resultaterne af hendes standhaftige indsats ikke umiddelbart kunne aflæses på hendes mål, var det afgørende at hendes forløbsbilleder afslørede en tydelig opstramning og større muskelmasse. Billederne kan altså være stærkt motiverende, når man kommer til at se sig blind på nogle detaljer, som ikke ser ud til at ville flytte sig."

Gavnlige øvelser for Jette har bl.a. været:

  • Test af baldemuskler: til at vække balder
  • Test af mavemuskler: til at vække kontakten til mavemusklerne


"Test af mavemuskler" og andre øvelser finder du på vores youtube-kanal.


Skal det også være dig?

Kom med på vores eftertragtede online sundhedsforløb (En Stærk Sag) med personlig coach og tværfagligt team ved din side hele vejen?

Ideelt til en travl hverdag. Testet på 7.000+ kvinder.

PÅ 12 MÅNEDER LÆRER DU (SKRIDT-FOR-SKRIDT):

√ Sådan træner, spiser og hviler du dig smertefri, skarp, stærk og spændstig – uden at pine dig selv i motionscenter hver uge.

√ Modstå drænende stress, unødvendig ravage i hormonerne og dyk i motivationen – også selvom (og måske endda især NÅR) du har en hektisk og udfordrende hverdag.

√ Lær den bæredygtige vej til et smidigt stofskifte, som er altafgørende for, at du kan flytte dit "setpoint"... (den fordeling af muskler og fedt, din krop helst vil vende tilbage til)

√ Opbyg en solid buffer, så du kan tillade dig at skeje ud, leve livet og slippe den evige frygt for at tage på – selv hvis du i dag er "sådan en, der tager på af at indsnuse duften af friskbagt kage".

√ Du bliver i stand til at skrue op for dit indre drive, din handlekraft og lær at træffe bedre valg for dig selv (jo, du fortjener det).

√ Skrot alle de fjollede regler, restriktioner og regimer, som du (helt uden grund) i årevis er blevet påduttet af fitness- og slankebranchen – og bliv fortrolig med den langt mere selvkærlige Anna Bogdanova-model, som er simpel, naturlig og let at lære, selv hvis du har meget svært ved at følge et program.

√ Vink et sidste (glædeligt) farvel til dit krafthungrende, saft- og energiforladte spejlbillede (og ditto selvbillede) – og sig hej til den udgave af dig selv, som tripper for at træde ud af skyggen.

Kom med i klubben!

Kopi af Freebie - mail banner

Du lærer at styrketræne hjemme, så du får synlige resultater med blot 1 time om ugen. Teknisk sikkert, effektivt og uden skader - med skyhøj efterforbrænding.

Jeg giver dig mine bedste strategier til et hverdagsvenligt og bæredygtigt træningsflow, som bliver ved med at skabe fremgang og synlige resultater for dig – uden at du nogensinde skal træne til udmattelse.


SE MERE OM MEDLEMSKLUBBEN HER  →


Se også flere videoer med øvelser, viden og tips på min YouTube kanal.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar