"Min mission er at hjælpe andre, der kæmper med mad og vægt" - Mød Lisbeth Langhorn

Marie-og-Lisbeth-renegade-row

Vi fortsætter serien "Mød din træner", så du kan lære mine træningsspecialister fra Annas Superteam bedre at kende - og få et par af deres gode råd med på vejen.

Det er dem, der tager sig professionelt og omsorgsfuldt af dig LIVE på workshops, 1:1 træninger, online i Annas Baldebiks (vores online træningsskole) og på vores 12 ugers Balder Uden Buler & Talje som Timeglas forløb.

I dag skal du møde Lisbeth, der helt aktuelt er coach på det 1-årige forløb En Stærk Sag, som du kan tilmelde dig netop nu.

Lisbeth Langhorn, 35 år, træningsspecialist, uddannet Z-health træner og ernæringsspecialist v/Precision Nutrition. Bor med sine to piger på 5 og 8 år i Herlev Her kan du møde hende : Træner på 1200x hold, 1:1, coach på En Stærk Sag
lisbeth

 

"Min mission er at hjælpe andre, der kæmper med mad og vægt"

Lisbeth Langhorn har i mange år lidt af en spiseforstyrrelse, så hun ved, hvordan det er at kæmpe med et kompliceret forhold til mad og vægt. I dag er hun rask og stærkere end nogensinde før – og klar til at hjælpe andre, der også kæmper mod det indre slanketyranni. 

I seks år led Lisbeth Langhorn af anoreksi, hvor hun til sidst vejede kun 40 kilo. Hun trænede i tre timer hver dag, gerne en blanding af løb, svømning og cykling. Hvis hun spiste noget, måtte hun træne lidt ekstra, så hun ikke fik for mange kalorier. Da hun kom i terapi, fik Lisbeth det bedre, men hendes krop begyndte at reagere mærkeligt.

"Man burde jo tabe sig, når man træner og spiser sundt, men jo mere jeg trænede, og jo mindre jeg spiste, jo større blev min krop. Jeg havde så ondt af mig selv, for det var ikke retfærdigt," fortæller Lisbeth, der en dag faldt over Annas bog Skyhøj Forbrænding i Netto. Hun blev draget mod den, men turde ikke købe den med hjem. Aftalen med hendes mand var, at hun ikke længere investerede i bøger og træningsudstyr, og hvis han så hende komme hjem med den bog, var hun bange for, at han ville tro, hun var blevet syg igen.


Slut med at være offer

Dagen efter gik Lisbeth alligevel ned og købte bogen i smug. Hun kunne ikke lade være. Og hun besluttede sig i hemmelighed for at følge den for at se, om det kunne gøre hende gladere. "

Min mand opdagede hurtigt, at jeg holdt op med at løbe, for løbeskoene stod ellers altid ved siden af min seng, så jeg var klar til at løbe hver morgen klokken kvart i seks. Efter fem uger kom han og gav mig et klap i numsen og spurgte, om jeg stod og spændte i den. Det gjorde jeg ikke, men det var første tegn på, at min krop var på rette vej. Jeg havde fået muskler," fortæller Lisbeth.

Hun kunne læse sig til, at det nok var hormoner, det var på spil i hendes krop, og at der var en grund til, at hendes krop havde pustet hende op i stedet for at blive tyndere, da hun mishandlede den med overtræning og alt for lidt næring. Lisbeth ville vide mere! Og hun begyndte at overveje at uddanne sig træningscoach.

"Jeg var færdig med at være et offer. Det var ikke synd for mig. Det var min livsstil, der havde fået min krop til at reagere sådan. Jeg har før været god til at hjælpe andre i svære situationer, så jeg var meget entusiastisk omkring at læse til coach for at hjælpe andre i min situation," siger Lisbeth, der nogenlunde samtidig mødte Anna inde i Fælledparken til et kvindeløb. Få dage senere var Lisbeth en del af Annas Superteam.


Den rette hylde

Lisbeths krop er stadig ved at finde sin balance. Men hun har fået sin cyklus tilbage efter 6 år uden menstruation, og hun har fået opereret sin mave, der hang og var delt i to på grund af to graviditeter med meget store børn.

"Jo mere, jeg arbejder med det her, jo mere føler jeg, at jeg endelig er havnet på rette hylde. Jeg er havnet lige præcis der, hvor jeg skal være, og så inden for et koncept, som jeg stoler 100 procent på, fordi jeg har set, hvordan det virker," siger Lisbeth, der i dag kan spise uden at tælle kalorier, fordi hun er blevet bedre til at lytte til sin krop og mærke, hvad den har brug for.

"Min mission er at hjælpe andre i samme situation. Det behøver ikke være en spiseforstyrrelse, men rigtig mange har et komplekst forhold til mad. Meget handler om alt det, vi ikke må, og efter alt det, jeg har været igennem, så er noget af det fornemste, jeg kan gøre, at give mine erfaringer videre og prøve at hjælpe andre."


Lisbeth fortæller, hvordan hun kom ud på den anden side her:


Sådan finder jeg motivationen

"Jeg træner på faste tidspunkter, så jeg har ikke en dialog med mig selv om, hvorvidt jeg orker at træne eller ej. Jeg tester altid min dagsform, bøjer mig ned, ser hvor stiv jeg er. Hvis jeg er meget låst fast, vil jeg begynde med et flow. Kan jeg ikke vække systemet, så tager jeg en lettere vægt, eller jeg dropper træningen den dag. Og det er en kæmpe sejr, for jeg har før trænet med 40 i feber og lungebetændelse."


Min favorit øvelse

Snatch. Jeg kan godt lide, når jeg mærker, at hele min krop arbejder samtidig. Du kan ikke lave den forkert, for den kræver den rette teknik, for at du kan gennemføre den.


Mit motto

"Spænd så de balder!"

Skærmbillede 2017-01-28 11.59.14

 

Lisbeth uddanner bl.a. vores klienter i, hvorfor de altid skal starte med at træne for styrke:

"Hvis du kom og sagde til mig: jeg vil gerne tabe mig, så ville jeg altid anbefale dig, at du skulle prioritere styrketræning før cardio-træning. Men det er da lidt sjovt, at det altid er det første, som folk kaster sig ud i, når de vil tabe sig. Kilometerlange løbeture, timevis på spinningcykler, etc. Og det er sjældent, at de rent faktisk får de resultater, som de ønsker sig.

Hvorfor råder jeg altid til styrketræning før cardio? Det er ret simpelt... fordi muskelmassen er altafgørende for dit vægttab, din kropskomposition, dit velbefindende - og sjovt nok også for din udholdenhed.

Dem der dyrker cardio for at tabe sig, kigger gerne på deres pulsur eller app, for at se hvor mange kalorier de nu har forbrændt. Yes, 350 kcal forbrændt. Men du kan ikke helt stole på det regnestykke. Det er nemlig musklerne, som gør arbejdet og forbrænder. Hvis du ingen grundstyrke har fra starten af, så giver cardio træning et meget lille udbytte ift ommøblering af kroppen. Muskler skal bygges op først, og så begynder cardio at give mere mening. Uden muskler kan jeg jo løbe de næste 10 år, uden at der sker noget. Cardio giver ikke muskler i sig selv, men musklerne er vigtige for, at cardio bliver effektivt.

Jeg vil bruge mig selv som levende eksempel.

Inden jeg mødte Anna vejede jeg ca. 75 kilo. Jeg løb og stod på min crosstrainer hver dag. Brugte nok ca. 2-3 timer på træning hver dag. Men jeg tabte mig ikke og jeg havde SÅ ondt. Faktisk blev jeg kun større og blødere  - ikke så meget på vægten, men mit tøj blev for stramt. Det gav jo slet ikke mening, for jeg trænende jo hele tiden.

Jeg lagde det på hylden og gik all-in på Anna. Da jeg så havde styrketrænet i godt et år, var jeg gået en størrelse ned i tøj. Jubii! Gad vide hvad vægten mon siger... 72 kilo. What?? Har jeg kun tabt tre kilo?? Og det havde jeg reelt set kun. Men da muskler er mere kompakte end fedt, var mine krop slankere, selvom vægten ikke havde rykket sig.

Da jeg så sidste år blev opfordret til at genoptræne mit hjerte med noget cardio, efter at have været opereret tre gange for en hjertefejl, kunne jeg så få beviset for, hvordan muskler gjorde min cardiotræning langt mere effektiv.

Jeg havde ikke lyst til at træne alene, da jeg stadig var lidt bekymret for mit hjerte, så jeg ville gerne have mennesker omkring mig, som evt. kunne gribe ind, hvis jeg blev utilpas. Jeg meldte mig derfor ind i en tri-klub, for så kunne jeg både svømme, løbe og cykle sammen med andre.

Jeg havde på det tidspunkt ikke dyrket nogen form for cardio i 2 år, men hoppede med på en længere cykeltur. Og jeg var så overrasket over, at jeg ingen problemer havde med at følge med. Jeg ved det lyder tosset, men jeg kunne mærke, at mine benmuskler gjorde arbejdet. Og min holdning på cyklen var god, fordi jeg havde en stærk kerne. Efter blot at have svømmet en gang om ugen i et par måneder tog jeg min 1900 m. test på 40 min. Jeg var virkelig forbavset over, at jeg havde så meget fremdrift, uden at føle mig besværet. Musklerne gjorde arbejdet - så jeg kunne få det udbytte af kredsløbstræningen, som jeg efterspurgte, nemlig træning af mit hjerte og lungerne. 

Muscle mass matters! Husk det :)"


Lige nu kan du få Lisbeth som coach på det 1-årige kropsforvandlingsforløb En Stærk Sag, der starter op i Maj. Læs mere og book din plads lige her.

Kom med i klubben!

Kopi af Freebie - mail banner

Du lærer at styrketræne hjemme, så du får synlige resultater med blot 1 time om ugen. Teknisk sikkert, effektivt og uden skader - med skyhøj efterforbrænding.

Jeg giver dig mine bedste strategier til et hverdagsvenligt og bæredygtigt træningsflow, som bliver ved med at skabe fremgang og synlige resultater for dig – uden at du nogensinde skal træne til udmattelse.


SE MERE OM MEDLEMSKLUBBEN HER  →


Se også flere videoer med øvelser, viden og tips på min YouTube kanal.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar