"Jeg har en vågen baby om natten - får jeg så overhovedet noget ud af min træning?"

shutterstock_191663369

"Det er fint med alt det der restitution, du skrev om i sidste mail, Anna... 

Men jeg er nybagt mor, og det er umuligt for mig at få ordentlig søvn - er det hele så spildt?"


Nej, slet ikke!

Det er selvfølgelig ikke sådan, at bare fordi du ikke får de 8 timers søvn og kan sove uforstyrret allerede fra kl. 22, så får du ingen nytte ud af træning og bedre kostvaner.

MEN, der skal tages nogle ekstra forbehold ift træningsmængde - og du vil formentlig have brug for at nedskalere træningen en smule, hvis du mærker at dine subjektive restitutionsmarkører (humør, appetit, energi, lyst til at bevæge dig, søvnkvalitet) daler undervejs.

JA, nemlig nedskalere - FOR at få bedre, hurtigere og mere holdbare resultater (træningsresultaterne bliver skabt under hvile, ikke under træningen, kan du huske det fra sidste blog?)


Alt for mange nybagte mødre hopper desværre ud i drastisk kalorierestriktion og for stor træningsmængde...

...af relativt svære øvelser, herunder løb og hop, som stiller krav til de stadig sårbare mavemuskler og bækkenbund, så det ender med at blive trænet udad og svækker hele core-stabiliteten).

Sammenlagt med den noget forskruede døgnrytme, brænder det deres lys ud i begge ender alt for hurtigt (4-6 uger er nok til at forstyrre den fine hormonelle balance - og forbrændingen - i op til 1 år efterfølgende).

MEN!


Du behøver hverken lade stå til, mens du venter på mere overskud - eller kaste dig ud i vilde trænings/kur projekter.

Overskuelige og korte træningspas + bedre struktur på din kost (så du får rigeligt til at restituere godt fra træningen og dække de ekstra energibehov du har som nybagt, muligvis ammende, mor) vil - i modsætning til "skynd-dig-at-forbrænde-baby-kilo-superfit-mor-bootcamps"!! (som du ikke kan undgå at crashe på) - give dig:

  • bedre overskud i hverdagen
  • bedre søvnkvalitet (selv på de få afbrudte timer)
  • bedre blodsukkerregulering (mindre hormonella og færre cravings ;) )
  • bedre fornemmelse for din krop (og dine mavemuskler og spændstige bækkenbund tilbage)

Og der er et par tricks, jeg vil dele med dig om lidt - om hvordan du sikrer dig den nødvendige restitution, selvom du bliver vækket i tide og utide. 

I dag kan du også møde Line, hvis sengeliggende graviditet betød flere kilo og nakkesmerter og hovedpine, og den afbrudte søvn med nyfødt baby har tæret gevaldigt på energi og kræfterne.

Men den strukturerede plan for (tidseffektiv, skånsom) træning og (rigeligt nærende) kost har gjort det let for Line at få mere energi i hverdagen - og en strammere krop, på den bæredygtige måde.

Line, 32 år: "Det giver mig energi til at være vågen med en baby om natten. Træningen er ikke udmattende, og man får mad nok, så det stadig er muligt at amme, mens man strammer op "

SITUATIONEN FØR

Line har tidligere døjet med både hold i nakken og hovedpine, men der har heller ikke været meget tid til at træne – eller sove – det sidste stykke tid. For et halvt år siden blev hun mor for anden gang, og graviditeten var en kamp, hvor hun var syg og sengeliggende meget af tiden.

"Jeg havde kørt Annas træning to gange, inden jeg blev gravid, og jeg kunne mærke en klar bedring på min hovedpine og nakkeproblemer. Men jeg kunne ikke træne, da jeg var sengeliggende. For to måneder siden var jeg dog klar igen – stadig uden ret meget søvn – og det var nærliggende at starte med Annas træning igen, for tre uger er til at overskue, og det er vigtigt med små børn".

En graviditet på langs betyder typisk nogle ekstra kilo, og det gjorde det også for Line, og hun savnede samtidig energi, især om eftermiddagen, til både at klare en lang dag på for lidt søvn, og også at kunne være der for den store.


DET HAR JEG LÆRT

"Det kan være svært at planlægge bare 4 små gange 15 min. på en uge, når man har en baby, men jeg sprang ud i det, selvom energien har været lav, fordi jeg stadig er oppe om natten. Men det gode ved Annas træning er, at både kosten og træningen er så struktureret, så det er nemt at gå til.

De hurtige resultater har været dét, der har overbevist mig om at fortsætte. Både første gang på Annas træning, men især den omgang, jeg lige er blevet færdig med. Jeg får mere energi af at træne, og så selvom jeg nogle dage hellere vil sidde lidt længere på sofaen, så kan jeg bedre komme igennem eftermiddagen og nætterne, når jeg får trænet.

Det har også givet mig overskud at få struktur i kosten. Før småsnackede jeg hele tiden, men på Sprød er der system i maden, så jeg helt automatisk har vænnet mig til kun hovedmåltider, og jeg bliver mæt – og er nu blevet bedre til at skelne mellem lækkersult og reel sult. Det helt afgørende er, at træningen ikke er udmattende, og man får mad nok, så det stadig er muligt at amme, mens man strammer op." 


AHA-OPLEVELSEN

"Da jeg startede med Sprød, før jeg blev gravid, var jeg en forbrændingstype 3 (red., forbrændingstyper beskrevet i bogen Skyhøj Forbrænding; type 3 - spiser tilpas, træner tilpas).

Efter at have været gravid, spist anderledes, taget på og ikke rørt mig, var jeg overbevist om, at jeg nu var en type 4 (spiser for meget - træner/stresser for meget) eller type 5 (spiser for meget - træner for lidt).

Det undrede mig, at jeg den første uge var utroligt energiforladt og havde lyst til sødt hele tiden, selvom jeg fulgte programmet. Først troede jeg, det bare var fordi, jeg ikke restituerer optimalt på grund af den manglende søvn. Men jeg fik vejledning af Annas team, som mente, jeg skulle prøve at gå tilbage til type 3 (svarer til "stram op" kostskabelonen i Sprød) 

Da jeg vendte tilbage til type 3, kom al energien tromlende tilbage. Jeg er forbløffet over, at kroppen husker så godt.

Det er gået op for mig, at jeg har fået en større buffer for, hvad jeg kan spise uden at tage på, og hvor længe jeg kan undvære træning, men stadig ikke ryge helt tilbage til nul."


RESULTATERNE

"Jeg har altid haft yoyo-vægt, 5 kilo den ene og den anden vej, men på første omgang af Sprød røg der 5 centimeter i taljen.

Det vigtigste for mig er dog at blive stærk igen, for der er mange ting, som bliver nemmere, når man er stærkere. Jeg løfter nemmere på mine børn nu, og jeg har ikke længere så hyppige hovedpiner og ondt i nakken. Jeg mangler stadig at smide nogle babykilo, for den seneste omgang Sprød har ikke givet lige så vilde resultater som de forrige gange – nok fordi jeg ikke får sovet nok? – men det skal nok komme."


HVAD SÅ NU

Lige nu kører Line videre på Q4 i online træningsskolen Annas Baldebiks og har så planer om at køre Veldrejet (red., min anden bog) og så vende retur til Sprød igen, "fordi de 3 uger så overskuelige og fungerer perfekt som kickstarter til den videre udvikling."


BEDSTE RÅD

"Husk at tage billeder undervejs. Det har jeg gjort, så selvom der måske ikke er sket så meget på vægten, kan jeg tydeligt se på billederne, at der sker en udvikling. Og hvis man ikke kan overskue både træning og kost, så kan man nøjes med at starte med træningen. Det er bedre end slet ikke at gøre noget, og det får man også resultater af."


OM LINE:

  • ALDER: 32 ÅR
  • JOB: PÆDAGOG (PÅ BARSEL)
  • FORLØB: HAR VÆRET I GANG MED ANNAS PROGRAMMER SIDEN STARTEN AF 2015
  • METODE: SKYHØJ FORBRÆNDING OG 3 OMGANGE 21 DAGE TIL SPRØD(ERE) SILHUET
  • RESULTATER: 25 CENTIMETER / 2 KILO

 

Vil du også gerne have en struktureret, bæredygtig, fleksibel og let-at-forholde-dig-til plan for din træning og kost (inkl. konkrete menuforslag) - samt en guide til restitutionsstrategier, der sikrer dig resultater af din træning, selvom du har en forstyrret søvnrytme?


Vær med i Annas Baldebiks, hvor du kan få hjælp til at tilpasse det aktuelle træningsprogram, som er på skemaet, til netop de krav din hverdag stiller.  


PS. Her er en lille bid (screenshot) fra FAQ om Restitution fra Sprød-programmet, ift hvordan du bl.a. kan arbejde udenom den afbrudte søvn:


Kom med i klubben!

Kopi af Freebie - mail banner

Du lærer at styrketræne hjemme, så du får synlige resultater med blot 1 time om ugen. Teknisk sikkert, effektivt og uden skader - med skyhøj efterforbrænding.

Jeg giver dig mine bedste strategier til et hverdagsvenligt og bæredygtigt træningsflow, som bliver ved med at skabe fremgang og synlige resultater for dig – uden at du nogensinde skal træne til udmattelse.


SE MERE OM MEDLEMSKLUBBEN HER  →


Se også flere videoer med øvelser, viden og tips på min YouTube kanal.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar