At få gang i vægttabet efter stress...

Thine

Ugens Stærke Kvinde - Thine: "Jeg har fået ro på mit nervesystem, og nu sker der endelig noget med min krop"

Thine Nathalie Holm har prøvet at være helt nede og vende med stress, som udviklede sig til en svær depression.

Det endte med en vægtøgning på 41 kilo.

Og en lyst til at komme væk fra det hele, så hun i dag bor i en lille hytte i en svensk skov.

I årevis har hun forsøgt at ændre sin kost og begynde at træne, men gang på gang har hun, med egne ord, ‘fejlet’.

“Til sidst var jeg bange for at gøre flere forsøg på at ændre min livsstil, for det nyttede jo ikke noget, når jeg blev ved med at fejle.

Der gik det op for mig, at jeg havde brug for professionel hjælp,” fortæller Thine, som i sin søgen efter alt andet end hurtige bootcamp-løsninger kom i kontakt med mig.  


“Jeg vidste med det samme, det var det rigtige for mig. Annas tilgang er realistisk. Man skal ikke ændre sit liv på én dag, men lave holdbare løsninger ved stille og roligt at implementere små ændringer. Jeg var energiforladt og udbrændt, og det var det rigtige for mig at starte med at lave små øvelser i min sofa. Det var afgørende for mig at få ro på mit nervesystem og slippe stressen i min krop,” siger Thine, der med stress i alle kroge af kroppen tidligere har forsøgt at tvinge kiloene væk.


Thine har været på alle mulige og umulige slags kure.

Og endda rejst til Caminoen for at vandre de 800 kilometer og med håbet om at smide nogle kilo.

300 kilometer inde i turen måtte hun give op på grund af knæsmerter, og hun rejste hjem med et vægttab på nul gram.

Men da hun startede på Annas træning i maj 2016, skete der noget, hun ikke havde turdet drømme om.

“Allerede i uge 9 af forløbet følte jeg mig halvt i mål. Da havde jeg opnået mere, end jeg havde forventet at kunne på et helt år. Mine kroniske smerter i benene forsvandt, energien steg, jeg begyndte at sove bedre, og jeg fik ikke længere ondt i maven af bestemte fødevarer,”


Thine har en klar idé om, hvorfor hun efter mange års ‘fiasko’ endelig fik succes.

“Der er først og fremmest kommet ro på mit nervesystem, og jeg er ikke længere stresset. Men det har også været en lettelse for mig at have tillid til det her og slippe kontrollen. Jeg skulle jo bare tie stille og gøre, som der blev sagt, og det var netop det, jeg havde brug for,”

- siger Thine, der har allerede i de første 3 måneder tabte 5 kilo og over 20 centimeter.

På en krop der hidtil har nægtet at sige farvel til så meget som ét gram.

“Jeg stresser ikke over at opnå den perfekte sunde livsstil mere, og hvor det før var meget ‘alt eller intet’ for mig, har jeg nu en mere afslappet tilgang til det. Et kvarter fire gange om ugen, dét kan alle holde. Mens det med at okse rundt i timevis i et fitnesscenter ikke er holdbart i længden for mange – især ikke når man har stress.”


På nuværende tidspunkt har Thine sagt farvel til over 9 kg. 

Det lyder ikke af meget på vægten...

...men grunden til, at Thine har fået en væsentligt strammere silhuet, er at hun netop har fået ommøbleret formerne.

Bygget mere muskelmasse og smidt mere fedt.

Deri ligger nøglen til, at det ikke føles som en kamp at komme i bedre form.

Og at det er let at holde vægten og figuren.

Skaermbillede-2017-04-27-21-email.44.01.png Skaermbillede-2017-04-27-21-email.44.42.png  

 

Når utålmodigheden pipper frem... og det føles, som om det går for langsomt... 

...er Thine god til at få taget et tilbageblik. 

Hvor startede hun egentlig? Og hvor langt har hun rent faktisk rykket sig med de forudsætninger, hun havde?

Hun sendte sin coach Annemay den her beretning en dag i januar:

"Jeg har fundet dagbogen frem, som jeg skrev det første stykke tid på forløbet.....

Jeg fik simpelthen et CHOK af den anden verden!!! Jeg har simpelthen allerede glemt HVOR dårligt jeg rent faktisk havde det!! 

Den første dag skriver jeg: 

Link til app og velkomstmail kom kl 20, der var jeg simpelthen for træt og udkørt til at sætte mig ind i noget som helst. 

Dag to:

Mail med link til øvelser kom til eftermiddag. Jeg har fået menstruation idag, så jeg har så mange smerter, at jeg knap kan trække vejret!. Det eneste jeg ønsker er bare at sove. Jeg er ikke i stand til at udføre noget som helst - ikke engang opvasken. Jeg må se på øvelserne i morgen tidlig, håber jeg har det bedre der. 

 

Dag tre: 

Jeg har sovet godt i nat, men jeg har så mange smerter, at jeg knap kan trække vejret eller gå. Jeg har valgt at tage smertestillende.

Jeg har fået kigget på øvelserne, og der er 5 test øvelser som vi skal udføre inden i morgen kl 16. Jeg blev fuldstændig overvældet og kan slet ikke overskue noget som helst. Idag er det virkelig gået op for mig, at hvis der bliver stillet de mindste krav til mig, så bryder min hjerne og krop fuldstændig sammen, og går i sort/freeze mode.

Jeg troede faktisk ikke, at det var så slemt. Så snart jeg bare kan tulle rundt og gøre "hvad der passer mig" kan jeg nogenlunde klare det.... men så snart der kommer "pres" i form af krav, regler og retningslinier udefra.... så går det åbenbart helt galt. 

Fysisk status start: 

 • Konstante smerter i mine ben (har meget svært ved at rejse mig op fra gulvet)
 • Konstante knæ smerter
 • Dårlig søvn
 • INGEN energi (kan kun gøre 1 ting om dagen feks kun: handle/tage 1 kunde/køre i vaskekælderen og vaske tøj osv)
 • Daglige mavesmerter (får/har ondt hver gang jeg spiser)
 • Bruger alt min energi på at tænke, i stedet for at "gøre noget"
 • Menstruation hver 14 dag - gennemsnit 2-4 "sygedage" pr gang hvor jeg er sengeliggende
 • Er ikke i stand til at tabe mig uanset hvad jeg gør
 • Bliver forpuset ved den mindste aktivitet (også når jeg bare går rundt indenfor)
 • Skal holde pauser hele tiden når jeg går tur med hundene, fordi jeg bliver forpustet
 • Oversentisiv - Min hjerne står helt af så snart jeg kommer "ud i samfundet" - så snart jeg kommer ind i fx en butik så bliver jeg helt forvirret oppe i hovedet og kan slet ikke finde ud af hvad det var jeg skulle handle.
 • Får "anfald" når jeg spiser ...øhhh ja næsten alt (paste, brød, kød osv)
 • Stresset...har svært ved at overskue noget (bliver stresset når jeg tænker på alt det jeg gerne vil gøre/have ordnet)
 • Stive ben (skal "gåes i gang når jeg har siddet stille)

Ja..... hold nu kæft altså! Tænk at jeg virkelig havde det SÅ dårligt!!!! 

INTET af det på listen er et problem længere - og jeg har tabt mig 9 kg og 59 cm

DET ER JO SIMPELTHEN SÅ VILDT DET HER!!! 

Coach Annemay....Jeg ELSKER dig...Jeg ELSKER Anna... Jeg ELSKER hele det fantastiske superteam.... og jeg ELSKER hele Annas træning!!! 

I var simpelthen min redningskrans.....Jeg havde ALDRIG kommet SÅ langt her på egen hånd TAK TAK TAK!!!!!!!!!

Jeg er klar til næste modul - Jeg har lige bestilt nye (flere) kettelbells(16/18/20 kg) .....den tungeste jeg har er 14 kg..... og den er simpelthen blevet ALT for let....siger hende der startede med at lave alle kettelbells øvelserne UDEN kettelbells :-)" 


Jeg håber, du kan se ud fra Thines beretning, at vi på Uimodståelig IKKE arbejder med begrebet "tabt case".

Uanset, hvor lidt overskud du måtte have til at sætte dig ind i nye ting.

Uanset, hvor langt fra du er ift bare at overveje, om du kan lave nogle øvelser eller et måltid nærende mad.

Hvis det er netop sådan, du har dét...

...så er det LIGE præcis på Annas træning, at vi kan bryde tingene i så små overskuelige bidder, at du kan lykkes med at komme i gang med den gode spiral. 

Skabe momentum.

Og allerede efter første par måneder opleve en helt ny, stærkere hverdag.

At du - igen - kan ting, som du kunne før... men nærmest har opgivet at kunne igen.  

Og nogle måneder senere vil det unægteligt begynde at kunne ses på din krop. 

Nej - ikke på den der amerikanske photoshoppede "komplet makeover" måde.  

Sådan foregår det ikke i det virkelige liv.

Ikke hvis det skal kunne holde på den lange bane (også efter "efter" billedet).  


Hvis jeg skal være helt ærlig...

så ved jeg ikke, hvor du ellers kan finde nogen, som er i stand til at bryde tingene i så små overskuelige trin, så hele dit system kan følge med... 

...men samtidigt også skabe en reel progression (altså, fremgang), så du ikke hele tiden skal leve dit liv, som var du lavet af glas. 

For du kan GODT blive stærk igen. Du kan godt få en krop, der samarbejder.

UI_Thine.jpg

 

Vil du have hjælp til at finde de rette for dig trin?

I rette tempo og rækkefølge.

Med den sparring, der skal til, for at tilpasse indsatsen din formåen på gode og mindre gode dage.

Og den støtte, der skal til for, at du roligt, men sikkert, bevæger dig i den helt rigtige retning?  


Så er dét det helt rigtige for dig at reservere plads på Uimodståelig. 

BAGOM: Thine Natalie Holm, 42 år, tantramassør, bor alene i Lysvik i Sverige. Har forsøgt sig frem efter bogen Skyhøj Forbrænding tidligere – uden held – og startede på Annas træning forløbet i maj 2016.

THINES BEDSTE RÅD:

Husk på de små sejre. Bare det, at man får overholdt vanerne hver dag, er en kæmpe sejr, i hvert fald for mig. Hav tillid til, at resultaterne nok skal komme, hvis du holder ved. Ting tager tid – det her er jo netop ikke en bootcamp.


annemay-normal.jpegKOMMENTAR FRA THINES COACH (ANNEMAY)

Thine er jo på mange måder en mønsterelev. Hun har opnået fuld indsigt i og forståelse for både kost, restitution og træning. Hun har styr på “the big rocks” og tillid til alle elementer i processen.

Thine stiller enorme krav til sig selv og vil gerne kaste sig 110% ind i rigtig mange projekter, helst på én gang og helst i går.

Hun er et energibundt, som af og til glemmer at “fuld fart frem” har sin pris.

Så hun skal mindes om, at det at man trænger til restitution, ikke er det samme som dovenskab.

Min vigtigste opgave som coach for Thine har været at støtte hende i at finde en passende balance – altså en kombination af klap på skulderen og små blide spark bagi. Jeg har måttet minde hende om, at hun også kun er en slags menneske og at også hendes døgn kun har 24 timer. 

Jeg har som Thines coach mest løbet, af og til forpustet, ved siden af Thine med et spejl, også når hun af og til er hoppet af hesten. Hun bruger altid spejlet og er lydhør for input. Det kræver en god kondition at følges med Thine, man kan godt blive lidt forpustet, men det er aldrig kedeligt :) 

Thine har opnået vilde resultater og er blevet glad i sin krop på en helt anden måde. Hun har for alvor accepteret, at vejen frem også gerne må foregå med to skridt frem og et tilbage, bare det er i den rigtige retning.

Ind imellem har Thine haft brug for gode øvelser til smerter, som regel, når hun har udsat sig selv for rigelige udfordringer. Vi har haft fokus på, at hun aldrig måtte træne forbi smerter, at hun skulle lære at skrue ned for ambitionerne om at lave det hele.”  


Vil du også have en coach i dit ringhjørne? Én som giver dig håndklædet tilbage, når du allermest har behov for det?

Så er det lige her du reserverer din plads.   

Jeg og mit team vil elske at arbejde sammen med dig det næste år!

KH Anna.  

PS. Vil du høre fra andre vi har hjulpet? 

Se korte videoer med deres historier lige her. 


Kom med i klubben!

Kopi af Freebie - mail banner

Du lærer at styrketræne hjemme, så du får synlige resultater med blot 1 time om ugen. Teknisk sikkert, effektivt og uden skader - med skyhøj efterforbrænding.

Jeg giver dig mine bedste strategier til et hverdagsvenligt og bæredygtigt træningsflow, som bliver ved med at skabe fremgang og synlige resultater for dig – uden at du nogensinde skal træne til udmattelse.


SE MERE OM MEDLEMSKLUBBEN HER  →


Se også flere videoer med øvelser, viden og tips på min YouTube kanal.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar