"Du er slank, så du har ikke noget at have det skidt med din krop over".

shutterstock_195934253

I går gik jeg i gang med The Nordrobe Challenge, som er et vildt spændende nyt projekt, som min stjerne PA Trine og hendes blogger-partner Thea har startet op sammen. Det går ud på at lære bedre "garderobe-vaner" - noget om at blive bevidst om sit forbrug og bygge en garderobe, som er holdbar - og som opfylder ens praktiske behov og samtidig omfavner ens personlige stil.

Nå, men mellem rodebunkerne fandt jeg de der jeans, som jeg har haft i mindst 10 år - og som jeg aldrig nogensinde kommer i. Fordi mine hofter er nu engang blevet bredere - for selvom jeg passer på min krop og er i bedste form jeg nogensinde har været i, så har jeg altså båret på et barn...

Det ville jeg dele med andre kvinder, der følger med på min side - bl.a. fordi jeg for nyligt havde en kursist, der var enormt ked af, at hendes hofter - nu 7 mdr efter fødsel - stadig var 10 cm større i omkreds, end før graviditeten, og det var hun godt træt af. Hun ville have de cm af....

Men altså.... jeg tilbyder heller end gerne opstramning af formerne, omfordeling af fedt og muskler (Veldrejet er i øvrigt genial efter fødsel, for at få samlet mavemusklerne og få styr på bækkenbunden og styrke hele kroppen!). Men mindre omkreds, det kan jeg altså ikke love... ("Hug en hofte..." Ej, vel??)

Er i gang med #thenordrobechallenge ... Er faldet over et par ting (Ok, maaaange flere!), som har hængt i skabet i alt... Opslået af Anna Bogdanova på 17. januar 2016

Min opdatering faldt i god jord hos mange kvinder, men som altid, er der én der lige skal brilliere med en kommentar som fx: "Ja, det er tydeligt, at du bærer på en tung historie... HMMMM."

Skærmbillede 2016-01-18 18.23.01

Ja, det er (blandt meget andet) min krops historie, at jeg har båret på og født (på 28 timer!!!) et barn.

Det er også min historie, at mine hofter voksede lige pludselig, da jeg gik i puberteten, så jeg har strækmærker på mine hofter og balder.

Det er også min historie, at jeg har vejet 15 kg mere, end jeg gør nu (har skrevet en mail om det engang) - og at min krop har været så stresset og presset, at jeg græd mig i søvn over, at den ikke ville samarbejde. Hverken indeni eller udenpå.

Men det er også min historie, at jeg har lært at passe på min krop. Jeg har lært at bygge den op. At styrke den og sætte pris på den og lade være med at selv-destruere.

Dét - og at jeg har uddannet mig og nørder til dagligt i human fysiologi, endokrinologi og neurologi - gør bl.a., at jeg i dag har hjulpet mange tusind kvinder til en stærkere, mere veldrejet og stressfri krop og er i stand til at leve af min viden og min erfaring.

Jeg ved altså, hvad det vil sige at reparere en smadret krop.

Så bare fordi jeg er slank og i god form, betyder det så, at jeg ingen problemer med min krop har / har haft?????

Dét er desværre en overbevisning, som mange kvinder møder.

Fx en af mine kursister, der med glæde delte det her billede i gruppen "Inspiration til os med bogen Skyhøj Forbrænding" på Facebook.

Skærmbillede 2016-01-18 18.25.10

Nu er tonen i gruppen ekstremt kærlig, anerkendende og støttende - men så sneg der sig alligevel en "bøvs" ind:

Skærmbillede 2016-01-18 18.24.33  


En dame, der blev provokeret af en slank krop. For "hun har da intet at være utilfreds over"!

Jeg svarede så, at uanset hvilke problemer man som kvinde (slank som tyk) giver udtryk for, så er de ganske reelle for den kvinde, der sidder med dem. At ens krop afviger, fra hvad er man er vant til - at den nægter at samarbejde.... Det gør ondt, uanset hvad spejlbilledet end siger:

(Svaret nedenunder min kommentar er så fra den kursist, der har fået "skæld ud" for sine "små" problemer)

Skærmbillede 2016-01-18 19.36.44  


Og ja, nogle gange kan vi alle sagtens se os blinde på "ligegyldige" ting pga af et forvrænget billede af kropsidealer...

Nogle gange får jeg frustrerede forespørgsler fra rimelig veldrejede kvinder med fx flotte muskuløse lår, som gerne vil have dem markant mindre - hvor jeg så med det samme kan sige, at dét kan jeg i hvert fald ikke hjælpe dem med, uden at skubbe deres krop og måske også psyke ud af balance - og så kan vi tale om, hvad der er naturligt, og hvad der er naturstridigt for en kvindekrop... og hvorfor det ikke giver mening at gå efter at nedbryde ellers velfungerende muskelmasse.... og hvorfor de store lår virker som et stort problem for den kvinde, der nu end skriver...

Men hvad med at starte med at anerkende, at uanset hvad det er vi hver især bokser med, så er det et reelt problem. Være nysgerrige på, hvorfor det er dét og skabe et frirum til at udforske både problemet, opfattelsen af problemet og mulige løsninger... I stedet for at overfuse andre med noget i stil med "du er slank, så ti stille - du har ikke nogle problemer. JEG derimod, MINE problemer er større, end dine". Det giver bare ikke mening at sammenligne. Det åbner ikke op for en konstruktiv diskussion og perspektiver på mulige løsninger. Heller ej for gensidig erfaringsudveksling og inspiration og motivation.

Dét er der altså ikke plads til i mine grupper og foraer.

Anerkendelse og respekt for et andet verdens- og kropsbillede, end dit eget, må jeg bede om. Tak.

Kom med i klubben!

Kopi af Freebie - mail banner

Du lærer at styrketræne hjemme, så du får synlige resultater med blot 1 time om ugen. Teknisk sikkert, effektivt og uden skader - med skyhøj efterforbrænding.

Jeg giver dig mine bedste strategier til et hverdagsvenligt og bæredygtigt træningsflow, som bliver ved med at skabe fremgang og synlige resultater for dig – uden at du nogensinde skal træne til udmattelse.


SE MERE OM MEDLEMSKLUBBEN HER  →


Se også flere videoer med øvelser, viden og tips på min YouTube kanal.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar