UGE 1 i Bodyschool: Glem alt om fedtforbrænding!

Skinny-Fat1

[caption id="attachment_2246" align="alignleft" width="500" caption="

Billedet er udlånt af: http://www.crossfitsouthbay.com/2011/05/Skinny-Fat/

[/caption]

Hvornår har du sidst tænkt: "Jeg må lige arbejde lidt på at tage på?" (Bevidst - ikke “kom til at spise lidt for meget kage og derfor tog et par kilo på”).

Aldrig? Nej, det tænkte jeg nok. Selv de mest slanke piger, der kommer til mig, kommer med målet om at tabe 2-5 kg. Fordi de tror, at de så kommer til at se mere spændstige ud.

Men årsagen til, at kroppen ser ud, som om den har brug for en opstrammer, er oftest for lav muskelmasse og deraf - en for høj fedtprocent. Den såkaldt tyndfede krop.

 

De nyeste undersøgelser af kropssammensætning viser, at mens BMI tal viser, at 26% af befolkningen er overvægtige, så er der tale om hele 64%, når man kigger på den procentuelle fordeling af fedt og muskler. 

 

Ser du dig i spejlet og tænker, at du trænger til at tabe “de sidste 5 kilo”, så har du brug for opbyggende træning (styrketræning og korte intervaller med længere pauser) - frem for kredsløbs-, pulstræning og holdtimer à la Zumba, som har en nedbrydende effekt på kroppens muskelmasse (og hvis du skulle være i tvivl: muskelmasse er ikke noget, du vil af med! Den sørger for den optimale hormonbalance og giver dig mulighed for (næsten) at komme sovende til en fit og sund krop.)

Fokusér på at bygge en stærk krop med god muskelmasse - så vil der ske en ommøblering af kroppens kilo, fordi den bliver god til at udnytte den mad du spiser som energi, frem for at lagre den på sidebenene. (Dette fænomen hedder “fleksibelt stofskifte”, og det kommer jeg til at skrive meget mere om i den nærmeste fremtid.)

Lad nu være med at tænke på fedtforbrænding hele tiden, vil du ikke nok?

 


Bodyschool: ommøbler din krop på 12 uger

I Bodyschool projektet for MetroXpress’ læsere handler det altså ikke om vægttab. Det handler ikke om at spise mindre og træne mere.

Det handler om en velformet og sund krop med spændstige kurver og lav, men stadig sund og fertil fedtprocent.

Det handler om en krop, som er i hormonel balance, en laserskarp hjerne og et fleksibelt stofskifte (hvilket med andre ord betyder, at du kan spise hvad som helst og lagre det i musklerne, frem for fedtdepoterne).

 


UGE 1 I BODYSCHOOL

Læs også om...

TRÆNING: Derfor træner vi kun i 3x20 minutter om ugen - hos Jacob Søndergaard

ERNÆRING: Fokus på (udelukkende) protein- og vandmål hos Umahro Cadogan

 


Du kan også være med!

Hop med på på projektet selv eller følg deltagernes forvandling - både i MetroXpress hver eneste torsdag og her på bloggen og på nyhedsbrevet (hvor du får noget af det guf, som deltagerne i projektet har adgang til på deres lukkede forum).

FÅ OGSÅ DE ERNÆRINGSANBEFALINGER, OPSKRIFTER OG TRÆNINGSMETODER VI BRUGER I FORLØBET HOS UMAHRO OG JACOB, VED AT TILMELDE DIG DERES NYHEDSBREVE.

TILMELD DIG UMAHROS NYHEDSBREV HER

TILMELD DIG JACOBS NYHEDSBREV HER

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


1 kommentar

UGE 1 METROXPRESS – Derfor træner vi kun 3×20 min. om ugen - JACOB SØNDERGAARD

[...] Læs Annas BLOG om hvorfor du skal glemme alt om fedtforbrænding  HER [...]
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar