Nogle gange skal træning overstås

IMG_0751

Jeg elsker at bruge min krop, ingen tvivl om det. I den ideelle verden, så ville jeg afprøve nye øvelser, forfine min teknik, ledbevægelighed, øjenfunktion, balance og motorik, dagen lang. Der er masser af fysiske ting, jeg kunne finde på at arbejde med.

Men jeg elsker også andre ting. Jeg elsker at skrive, at undervise (og coache og rådgive og vejlede), at udvikle, at gå i bad, lave mad, ligge på gulvet i stuen med min kæreste og min lille søn, og jeg elsker også at lave ingenting. Alle disse ting er med til at højne mit livskvalitet, hvilket er med til at holde mig stressfri langt hen ad vejen.

Så når jeg i perioder har mange andre ting at tage mig af (som fx. processtyring og kontinuerlig udvikling af 1200-holdet), så kan jeg vitterligt ikke fokusere på at træne i særlig lang tid ad gangen. Jeg glæder mig sådan at lave de andre ting, at jeg ikke være fokuseret i min træning i mere, end max. 15 minutter. Er det, fordi jeg ikke prioriterer træningen og det velvære det giver mig at bevæge mig i længere tid ad gangen? Nej. Jeg prioriterer blot de andre ting højere lige nu.

Heldigvis, behøver jeg ikke at gå på kompromis med alle de positive virkninger af træningen. Jeg kombinerer blot "bang for you buck" (læs mere om det her og her) øvelser og de mest effektive træningsmetoder - såkaldte "complexes" eller "clusters".

Lige for tiden ser min træning således ud:

  • Clean&Jerk (med 2x12 kg eller 2x8 kg kettlebells - alt efter dagsformen og hvor meget søvn jeg har fået)
  • 12-20 gentagelser
  • 5 runder (det giver i alt mellem 7 og 15 minutter pr. træning ink. pauser)
  • pause 2 min. mellem runderne (og hver gang skærer jeg 10 sek. af pausen, så træningspasset bliver endnu kortere)
  • 3 gange om ugen

Ind og ud.

Videre med livet, fyldt med energi - men ikke udmattet.

PS. Har jeg fortalt om, at når man overtræner/træner til udmattelse, så vil du ubevidst komme til at bevæge dig mindre i løbet af dagen, fordi din hjerne vil prøve at beskytte dig mod for stort et energiforbrug.

Træner du til gengæld inden for din komfortzone - hvor det føles udfordrende (men ikke derude, hvor du skærer ansigt), vil du have en tendens til at være mere aktiv i dit hverdagsliv og på sigt brænde mere fedt af - uden at tage det på igen.

Det er nemlig ikke kun i træningscentret du skaber den krop, du drømmer om. Det er i høj grad også i de timer, der ligger imellem træningerne. Det lærer du alt om på 1200-holdet.

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


1 kommentar

Hej Anna Jeg følger med stor spænding alle dine indlæg på din hjemmeside og er begyndt at træne og spise efter dine principper efter mange år med rovdrift på kroppen - ikke junk - men bare meget kontrolleret hvor jeg bare oplevede at jeg kunne spise mindre og mindre hvis jeg ikke skulle tage på. Træner også efter dine foreskrifter. Har det faktisk godt i min krop og er sluppet af med en del smerter i kroppen...men jeg har taget på og jeg er ved at blive DESPERAT - er meget tæt på at gå tilbage på kallorietælleriet...Ved at jeg nok skal væbne mig med tålmodighed men hvor længe mon der går før vægten går den rigtige vej ? Håber du vil svare en der er desperat :-) Tak for alle dine guldkorn.
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar