The power of less - min strategi til træning i perioder med for højt tempo

Swing_top

Jeg er gået tilbage til the absolute basics i min træning på det sidste. Fordi jeg har ikke uendeligt mange timer i døgnet og har en del om ørerne for tiden, når jeg nu så gerne vil være en god mor, kæreste, datter, rådgiver, mig selv...

Min bedste overlevelsesstrategi til perioder med for højt tempo har jeg fra Leo Babautas bog "Power of Less":

Do less, not more...

Simplicity boils down to two steps:

  1. Identify the essential
  2. Eliminate the rest

...by setting limitations we choose the essential. So in everything you do, learn to set limitations.

...by choosing the essential, we create great impact with minimal ressources. Always choose the essential to maximize your time and energy.

Denne tilgang benytter jeg mig af i høj grad i min træning. For der er dage, hvor det egentlig ville passe bedst at springe træningen over, fordi det virker uoverskueligt at komme i gang med. Men jeg vil hellere iværksætte en plan B, så jeg kan holde faste i træningen og det overskud den trods alt giver mig.

 

Mine essentials

90% af min træning for tiden består af kettlebell swings i intervaller. Nogle dage er det styrkebaseret med en tung kugle (24 kg), nogle dage er det med fokus på eksplosivitet (16 kg) og nogle dage er det for kredsløbet (12 kg). Én øvelse - forskellige træningsmetoder.

 

Sådan gør jeg det overskueligt og overkommeligt for mig selv at træne

...selv i perioder, hvor jeg fanger mig selv løbe rundt som hønen uden hovedet, rundt om mig selv i cirkler.

  • Én øvelse, der giver mest bang for your buck - oftest er det kettlebell swings eller get-ups (se øvelsesbeskrivelser HER).
  • Altid en fast tidsramme - nogle dage 10, nogle dage 20 minutter. Så jeg ved, hvornår det er slut.
  • Inden træning skriver jeg altid ned, hvordan mit træningspas skal se ud og koder min Gymboss (interval timer) til de intervaller jeg skal til at udføre - så skal jeg kun forholde mig til "bip" lyden, mens jeg er i gang.
 
Hvad er din plan B til de dage, hvor du egentlig ikke kan overskue træningen?

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


2 kommentarer

Sarah Troeslen Krarup

Hej Anna, Jeg nyder at læse din blog. Som mor til en lille gut på 1 år i vuggestue og med masser af snotnæse osv. er min plan B, at jeg hver uge skal træne 5 gange (både tungt og cardio), og så rykker jeg rundt på mine træningspas, så det passer bedst muligt til vores uge derhjemme. Jeg laver som regel en plan for den kommende uges træningspas om søndagen! Carl er nu 1 år og 2 måneder, og det har virket, lige siden jeg begyndte at træne efter min fødsel. Knus Sarah
Læs mere
Læs mindre
ulla pii knudsen

kære anna jeg tænker sådan på dig. både på din turmulte hverdag og på al den inspiration, jeg altid får når jeg læser dine blogs. tak for det. min plan b, når træning er uoverskuelig er at gøre noget andet kropsligt, end jeg havde planlagt. som regel virker stræk-øvelser og ledmobilisering for mig. somme tider får jeg lyst til at træne, når jeg er kommet igang. det er sjældent jeg slet ikke laver noget kropsligt, for det at bevæge mig, giver som du også selv skriver, mig overskud. træning er altid lystbaseret for mig, og jeg har lært mig selv at tyde min krops signaler, så jeg altid giver den hvad den har brug for. når det er sagt, bruger jeg faktisk også 'the power of less', at forenkle træningen, f.eks holde mig til 2 øvelser, gør det hele mere overskueligt. kærlige tanker til dig ulla
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar